Arnhem: 6x leuk om te doen (shopping, eten en zien)

  • Arnhem
  • Arnhem
Arnhem: 6x leuk om te doen (shopping, eten en zien)

Arnhem is een stad waar ik slechts een aantal keer ben geweest en eigenlijk altijd heel vluchtig. Dit keer was er reden om wat langer te gaan! Sinds juni 2019 is namelijk de Time to Momo mini-gids Arnhem uit (gratis op te halen in boekwinkels). Wij werden uitgenodigd om dit eens te komen beleven! Het is altijd leuk om toerist in eigen land te spelen en hoe handig is het als je al een route hebt waar je langs alle highlights wordt geleid? Ik kan je vertellen, heel handig!Het risico is namelijk anders dat we alleen in de hoofdstraten waren gebleven en de meest toffe plekjes zouden hebben gemist.

Bijvoorbeeld de vele boetiekjes die in de gids staan. Arnhem een stad is met heel veel boetiekjes, mede doordat het een echte modestad is. Supertof en wat ons betreft een welkome afwisseling tussen alle ketens. Qua eten is het er ook prima toeven met voor elk wat wils. Wij hebben in ieder geval wat leuke nieuwe adresjes ontdekt in de Gelderse hoofdstad. Dat willen we je natuurlijk niet onthouden en daarom delen we onze 6 favoriete hotspots uit Time to Momo Arnhem. Van restaurant tot toffe winkels die je niet mag missen. Alles voor een geslaagd dagje weg. Het leukste is natuurlijk om gewoon de hele route te lopen. Zo zie je het meeste. De hele route is 6,6 kilometer dus een prima afstand.

Heb je zelf nog tips? Laat het weten in de comments!

Humanoid

De buitenkant van dit pand alleen al is zo ontzettend mooi! Een oude kerk is omgetoverd tot een prachtige modewinkel met kleding van Arnhemse ontwerpers. Van binnen is het er mooi sereen ingericht, groot en rekken die niet te vol hangen. Ontdek naast de mooie kleding binnen ook de leuke details van het pand zelf en ga daarna naar huis met een kledingstuk naar lokaal ontwerp.

Collectie De Groen/ Café De Groen

Cafe de Groen

Collectie De Groen huist ook in een historisch pand en is een privé museum. Het museum is voor een groot deel vrij toegankelijk, maar wat wij het leukste vonden waren de details bijvoorbeeld beneden in het pand én het café. Verrassend lekker en goed lunchen met allerlei lunchgerechten van lokale producten, maar ook zelfgemaakte briochebroodjes met lekker beleg. Wij gingen voor een wortelsalade met gerookte (!) hangop en dukkah, rode uiensoep en een brioche tartaar. Super vers, mooi gepresenteerd en lekker! In de hoek staat ook een lekkere loungebank mocht je alleen even relaxed een kopje koffie willen komen drinken.

Bonnie

Arnhem Bonnie

Bonnie werd ons al getipt als een fijne plek om een drankje en een taartje te doen. Hier eet en drink je alles vegan en dus namen we bij onze haver-matcha latte en theetje een stuk van hun vegan Snickers taart. Die bleek bij de andere gasten ook erg populair en niet voor niets. Heerlijk! Je kunt hier ook terecht voor een stuk carrot cake, banana bread, cheesecake of een haverkoek om er maar een paar te noemen. Koffielovers kunnen hun hart ophalen, maar mocht je niet van koffie houden zijn er ook nog meer dan genoeg alternatieven.

Café Verheyden

Een toffe stadsbinnentuin en als je binnen zit en naar buiten kijkt waan je je even op vakantie. “Het lijkt niet op Nederland”, zeiden we tegen elkaar. Het pittoreske steegje en de brandtrappen zorgen voor extra sfeer. Naar Café Verheyden ga je vooral ook voor de oesters. Een heerlijk plateau Zeeuwse oesters en een coupe prosecco is hier ultiem genieten!

Musis

Musis is het concertgebouw en thuisbasis van Het Gelders Orkest. Struin lekker rond in het park rondom dit bijzondere gebouw, maar loop vooral ook even om het gebouw heen. De oude elementen in combinatie met de nieuwe elementen maken het erg bijzonder!

Eems/Maeve

Aan de ene kant heb je de interieurwinkel Eems waar ik zo bijna het hele interieur wilde meenemen. Van grote meubelstukken tot accessoires! Aan de andere kant van de winkel is er Maeve, een kledingwinkel met kwaliteitsmerken.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Arnhem: 6x leuk om te doen (shopping, eten en zien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *