BACKYARD: vegan friendly eten en chillen in Rotterdam

  • BACKYARD
  • Korte Hoogstraat 14
  • Rotterdam
BACKYARD: vegan friendly eten en chillen in Rotterdam

Pal in het centrum, naast de Koopgoot is in Rotterdam het ‘vegan friendly’ BACKYARD geopend. Vegan friendly, want is de basis is alles op de kaart plataardig, maar voor de liefhebbers is er zuivel, vlees of vis aan toe te voegen. Zo kun je bij vrijwel alles kip, gerookte zalm of ei bijvoorbeeld als add-on kiezen. Dit maakt het de ideale plek in het centrum om met vegans én non-vegans te eten. Voor ieder is er wat wils en wat wij heel fijn vinden is dat vrijwel alles gezond is. Zo kun je tijdens een dagje shoppen ook gezond eten, als je dat wil. BACKYARD organiseert ook af en toe de MEATFREE MONDAY waarbij je 2 vegan platters krijgt voor de prijs van 1 (€ 17.95)

Eten, drinken, werken en chillen

Het duurzame element voeren ze verder door dan alleen vegan opties aanbieden: het interieur is deels met gerecyclede materialen gemaakt. Zo is er een ‘boom’ gemaakt van oud hout en staat er een oude brommer in het interieur. En dat interieur is heel erg tof! Een beetje hipster, maar toch ook veel ‘eigen’ elementen, dat rauwe Rotterdamse randje. Zo vind je er overal schommels, chille banken met heel veel kussens, maar ook fijne tafels om aan te werken.

Verfrissend

Wij testten de miso soba noodle salade bowl met 2 van de verse, zelfgemaakte limonades: watermeloen en gember. Lekker verfrissend, natuurlijk en niet te zoet! Precies hoe we het lekker vinden. De soba noodle bowl is een fijne combinatie van edamame boontjes, paprika, soba noodles, wortel, komkommer, koriander en natuurlijk de miso dressing. Een lekker lichte lunch. Voor de liefhebber is de zalm denk ik ook erg lekker bij deze soba noodle bowl. Alhoewel dit ook al een prima maaltijd is!

soba noodle salade Backyard

Bij BACKYARD vind je smakelijke maaltijden en drankjes waarvan er van over de hele wereld inspiratie is gehaald. Van een Midden-Oosterse shakshuka tot een pulled ‘no-chicken’ broodje en een Mexicaanse fiesta. Voor de ingrediënten wordt er echter zo veel mogelijk lokaal gebruikt, van lokale koffie tot diverse gins (en tonics) uit Schiedam.

interieur backyard

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “BACKYARD: vegan friendly eten en chillen in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *