Euskadi voor lekker Baskisch eten in Rotterdam

  • Euskadi
  • Westewagenstraat 56
  • Rotterdam
Euskadi voor lekker Baskisch eten in Rotterdam

Goed nieuws als je al fan was van BasQ: de eigenaren van dit concept hebben sinds enkele weken een nieuw Baskisch restaurant. Euskadi is de naam van dit nieuwe restaurant vlakbij de Meent in Rotterdam. Authentiek Baskisch eten. Misschien meer Baskisch dan je van BasQ gewend bent (waar immers naast Baskische gerechten ook enkele Spaanse gerechten op de kaart staan). Het grappige is dat enkele elementen van gerechten herkenbaar zijn als je weleens bij BasQ bent geweest. Maar Euskadi probeert een tandje verder te gaan. Het is bij Euskadi meer sit down dining met voor-, hoofd- en nagerechten dan dat het kleine hapjes, tapas of pinchos zijn.
Wij gingen voor de volgende gerechten:

Menu Judith

  • Knoflooksoep met een op 63 graden gepocheerd ei
  • Octopussalade met aardappel
  • Baskische ‘cheesecake’

Menu Jerôme

  • Gevulde en gefrituurde zoete puntpaprika
  • Ossehaas met zoete aardappelpuree
  • Baskische broodpudding

Favorieten bij Euskadi

Beiden hadden we zo onze favorieten bij Euskadi. Knoflooksoep, octopussalade, gevulde paprika. Hmm, eigenlijk is het toch knap lastig kiezen wat nou het allllerlekkerste was. Wat bij bijvoorbeeld de knoflooksoep opvalt is de heerlijke umami smaak. Dat gaat supergoed samen met het romige gepocheerde eitje en de garnituren in de soep. Dat kenmerkt dan ook meteen de keuken bij Euskadi. Gerechten die heerlijk in balans zijn. Zowel qua smaak als structuur. De ingrediënten hier zijn puur, wat betekent dat je alle smaken goed proeft. Just saying: een zoete paprika gevuld met een ossenstaart ragout en gefrituurd in een licht termpura beslag. Daar loopt het water je toch van in de mond?

ossenhaas

Lekker en origineel menu

De cheesecake is bijzonder als je hoort waar deze van is gemaakt. Geitenkaas en Parmezaanse kaas. Echt! Het levert toch echt een erg lekker (en niet hartig) dessert op. Een prima afsluiter van een lekker en origineel menu waarbij het oog ook wordt gestreeld. Oh en als je hier toch bent, probeer de Baskische wijn die ze serveren eens. Fris en licht!

cheesecake gemaakt van geitenkaas en Parmezaanse kaas
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *