Lekker snacken en proeven bij de Foodhallen

  • Foodhallen
  • Bellamyplein 51
  • Amsterdam
Lekker snacken en proeven bij de Foodhallen

Een van de eerste en toch ook echt een van de leukste foodmarkten van Nederland: de Foodhallen. De eerste vestiging opende in Amsterdam in 2014 haar deuren. In het buitenland bestonden al langer indoor food markten. In Nederland tot die tijd niet echt. Met de Foodhallen kwam daar verandering in. Een hal met allemaal standjes van veelal bestaande, succesvolle concepten. Zo’n hal waar je lekker kunt rondlopen, eten, proeven en drinken.

Foodhallen Amsterdam en Rotterdam

Sinds kort is ook een vestiging in Rotterdam geopend. Ook die schijnt erg succesvol te zijn. Je vindt daar bewust andere food concepten dan de Foodhallen in Amsterdam. Dat is namelijk een beetje het idee van deze foodmarkt: met name lokale ondernemers. Dus bij de locatie in Oud-West Amsterdam, vind je met name Amsterdamse concepten. Bij De Foodhallen Rotterdam zijn er dus meer Rotterdamse invloeden te merken met bijvoorbeeld Backyard en Baomazing. Enkele van onze favorieten bij de locatie in Amsterdam:

  • Petit Gateau
  • Txosta
  • Meneer Temaki
  • Taqueria Lima
  • l’Entrecôte et les Dames
  • Baowowow

Ruime keuze

Als je binnenkomt, is in het midden een grote bar en her en der zijn er gezellige plekken om te zitten. Onze tip is dus vooral om zo veel mogelijk verschillende dingen te proeven. Er is zo veel om uit te kiezen! Of je nu zin hebt in Japans, Zuid-Amerikaans of Vietnamees. In iets hartigs of iets zoets, er zit altijd wel iets voor je bij. Wij kregen dit keer van Petit Gateau wat lekkere taartjes om te proeven. Nu het winter is, waren dat heerlijks seizoensspecials als chocolade-vijg en stoofpeer-gember. Wat een heerlijke kunstwerkjes zijn het toch!

De Foodhallen in Amsterdam zijn onderdeel van De Hallen met ook een bibliotheek, hotel, bioscoop, fietsenstalling en vergaderzalen. Fun fact: toen ik net fulltime ondernemer was had ik mijn eerste ondernemersevent in De Hallen. En ook toen was dat een fijne plus, want toen het event afgelopen was, kon ik even bij de Foodhallen een lekkere bao halen voor on the road ;-).

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Lekker snacken en proeven bij de Foodhallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *