Luza’s Caffeine Club: Hip & lekker taartjes eten

  • Luza's Caffeine Club
  • Van Woustraat 47
  • Amsterdam
Luza’s Caffeine Club: Hip & lekker taartjes eten

Lekkere taarten voor iedereen met een werkelijk fenomenale lemon pie en een tof, mooi interieur!

De Van Woustraat in Amsterdam is hot en happening. Dat het de plek is om je als hotspot te vestigen, bleek wel uit de eerdere bezoeken die we hebben gemaakt bij Shanghai Bistro, Soi74 en Spaghetteria.

Sinds een half jaar kun je bij Luza’s Caffeine Club lekkere taartjes eten, lunchen, ontbijten en genieten van een quiche. The good stuff dus. Liefhebber of niet. Bijna het hele assortiment is vegan, paleo, glutenvrij, lactosevrij en vaak een combinatie van meerdere. De eigenaren Maarten en Joshua eten zelf al jaren paleo, dus voor hen was het een logische keuze om bezoekers mee te laten genieten van al dit lekkers. Het leuke is dat je hier dus terecht kunt voor glutenvrije lekkernijen, vegan lekkernijen, maar ook voor lekkers mét gluten, eieren en suiker. Dat maakt het dan ook perfect als je met een gemengd gezelschap bent, of als je zelf eens een wat bewustere, suikervrije taart wil eten bijvoorbeeld.

quiche a la Luza's

Lemon Pie

Wij namen de proef op som en aten taartjes met én zonder suiker, met en zonder gluten, vegan en niet-vegan. Boy oh boy, wat was het smullen! De vegan glutenvrije lemon pie was zo ontzettend lekker. Bijna niet te geloven dat het een ‘gezonde’ taart is. Maar ook de chocolade fudge taart en natuurlijk de pastel de nata waren niet te versmaden. De pastel de nata is zo’n taartje waar wel suiker en eieren inzitten net zoals dat natuurlijk hoort bij deze Portugese delicatesse.

Pastel de nata

Goede koffie

Naast taart is er meer! Zo aten we er een lekkere quiche en kun je kiezen uit allerlei drankjes. De koffie schijnt erg goed te zijn (wat wil je met zo’n naam ;-)), maar wij gingen voor chai latte en thee. Die theeblaadjes tap je als het ware zelf en zo hebben ze bij Luza’s Caffeine club wel meer grappige, unieke gimmicks. Leuke grapjes als de ‘koffiekop’ (een kartonnen koffiemok in een muur met een gat waar je je hoofd in kunt steken) en een ‘febomuur’ met koffie. Marmer, zwart en een diep turquoise zorgen voor een super mooi instagram-waardig interieur. Hip met een vleugje Mediterraan. En alsof dat nog niet genoeg was, de keuken aan de voorkant van de zaak waar je vanaf de straat zo naar binnen kijkt en de gastvrije bediening zorgen ervoor dat je hier heerlijk kunt genieten!

Eigenaren en kok Luza's de koffiemuur exterieur Luza's Caffeine Club
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Luza’s Caffeine Club: Hip & lekker taartjes eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *