Metro City Kitchen

  • Metro City Kitchen
  • Jaarbeursplein 15
  • Utrecht
Metro City Kitchen

Zei iemand ‘seafood platter’? Op een verrassende locatie, bij het nieuwe stationsgebied in Utrecht vind je sinds een paar maanden Metro City Kitchen. Wij aten beneden, bij de ‘downtown deli’.

Metro City Kitchen Uptown Dining en Downtown Deli

Vanaf september 2018 gaat het uptown dining in Metro City Kitchen ook van start. Een wat duurder concept waarbij je 3, 4 of 6 gangen kunt eten. Beneden, bij downtown dining is het allemaal wat meer casual. Nouja, qua sfeer en prijs. Verrassend genoeg kun je hier namelijk wel heel behoorlijk eten. Vooral als je kijkt wat de prijs is.

Kreeft, krab, oesters en meer

Een van de pronkstukken, naast de ‘kas’ die binnen staat, is de seafood bar. Je kunt er dus verzekerd van zijn dat je hier top zeevruchten krijgt. Uiteraard lieten wij deze kans niet liggen en gingen we voor de ‘Lobster plateau’. Een etagère vol lekkers: oesters, mosselen, kokkels, krab, kreeft en meer. Die kreeft was thermidor bereid en was dus gegratineerd. Zo lekker! Oesters eet ik het liefste puur, hooguit met wat citroen of ingelegde ui en daarvoor kwam ik hier prima aan mijn trekken. Super verse oesters met aan mij de keuze tussen citroen, ingelegde ui of wasabi granité.

Hamburgers en salades

cocktails by Metro City Kitchen

Als je niet van schaal-en schelpdieren houdt of niet van vis, kun je ook hartstikke goed eten bij Metro! Ze hebben fijne salades met bijvoorbeeld gegrilde kippendijen, burgers en nog veel meer. Dit alles wordt geserveerd in de mooie grote ruimte die Metro City Kitchen heeft betrokken met een vleugje mid-century chic-ness. Denk aan fluweel, marmer en groen.

Je zou je zo in het New York van de jaren ’50 kunnen wanen. Vergeet ook vooral de bar niet wat aandacht te schenken (ha, see what I did there ;-)?). Bij de grote en uitgebreide bar, mixen de barmannen en -vrouwen heerlijke cocktails én mocktails.

dessert Metro City Kitchen

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *