Ron Gastrobar Oriental

  • Ron gastrobar Oriental
  • Kerkstraat 23
  • Amsterdam
Ron Gastrobar Oriental
dim sum bij Ron gastrobar oriental

Je maakt het niet elke dag mee dat je wordt uitgenodigd bij Ron Gastrobar Oriental. Of überhaupt bij een restaurant van de fameuze Ron Blaauw. Dit keer was het een extra bijzondere dag. Een dag waarop we niet alleen gingen proeven, maar ook zelf aan de slag gingen.

“We kunnen jullie het eten laten proeven, of we kunnen het jullie zelf laten ervaren”, aldus de crew bij Ron Gastrobar Oriental. En zo gebeurde het dat we zelf dim sum konden maken onder leiding van chef kok Man Kit. Man Kit die “the art of dim sum making” in Hong Kong leerde. En gingen we bij barmanager Michel in de leer om de perfecte cocktails te leren maken.

Goede voorbereiding

Oké, heel eerlijk. Man Kit had alles tot in de puntjes voorbereid, dus het enige wat we zelf nog moesten doen was het vormen van de dim sum. We maakten Kai sieuw mai (sieuw mai met kip en garnalen) en Ha bha ha kau (zwart-witte pasteitjes met een visvulling). Terwijl we ons uiterste best deden op de dim sum vertelde Man Kit nog wat leuke anekdotes. Als kers op de taart kwam Ron Blaauw himself onze kunstwerkjes even keuren. Allemaal waren we geslaagd.

Concept Ron Gastrobar Oriental

Deze dim sum en ook een aantal andere opties kun je voor € 15,- bestellen. Je krijgt dan 2 mandjes. Verder heb je de keuze uit specials zoals de pekingeend en kleine gerechtjes voor € 15,-.

Het is dus eigenlijk hetzelfde concept als de andere gastrobar van Ron Blaauw, maar dan met een Aziatisch tintje. Kleine gerechtjes voor een redelijke prijs. Op deze manier kun je zonder al te diep in de buidel te moeten tasten, goed eten!

Ook het interieur is modern Aziatisch. Van de kleine gerechtjes heb je ongeveer 4 stuks nodig voor een hele maaltijd, maar je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe ver je hierin wilt gaan. Voor zowel de grote als de kleine trek dus!

dim sum DSC_0547
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Ron Gastrobar Oriental

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *