Salsa shop

  • Salsa shop
  • Ferdinand Bolstraat 1
  • Amsterdam
Salsa shop

Geniet terwijl je je burrito eet van de (woord)grapjes in het interieur.

Mexicaans ‘fastfood’ restaurant Salsa Shop opende in november de tweede vestiging. Nummer 1 is nabij het Rembrandtplein. Salsa Shop 2 zit midden in de Pijp op de Ferdinand Bolstraat.

(Edit 2018: Salsa Shop is ook buiten Amsterdam uitgebreid met ook een vestiging in Utrecht!)

Proeven bij de Salsa Shop

Aangezien de Salasa Shop al een tijdje op mijn lijstje stond om eens te bezoeken, was ik extra blij toen ik werd uitgenodigd om eens te komen proeven. De jongen achter de toonbank raadde mij aan om te gaan voor de taco’s aangezien je dan 4 verschillende dingen kunt proeven. Ik liet me dan ook graag verrassen!

Je kunt zelf kiezen wat je als basis wilt: burrito, soft taco’s, bowl met bonen en rijst of een salade. Vervolgens kies je je basis waarbij je bijvoorbeeld uit pulled pork of slow roasted beef kunt kiezen. Daarna kies je je groentjes en top je af met een salsa (die variëren van heel mild en ietwat flauw tot mega pittig madame jeannette style)!

Nacho’s

Ik kreeg er ook meteen wat nacho’s bij zodat ik de salsa’s goed los kon testen, de guacamole en hun eigen limonades. Van de basis (vlees of veggies) probeerde ik alles behalve de ‘carnitas’ (pulled pork achtig). Ik had al meteen een favoriet: de barbacoa. Zachtgegaard rundvlees met een heerlijke, kruidige en lichtzoete marinade. Dit ging perfect samen met de smoky ananas salsa die zoet en rokerig was.

staff salsa shop

Zoals je weet kun je taco’s echt heel moeilijk charmant eten. Daar slaagde ik dan ook helemaal niet in. Pas toen ik weg ging kwam ik erachter dat er ook bestek was. Maarja, ik ga er maar vanuit dat het bedoeld is om met de handen te eten ;-).

Voor de dare devils

Omdat ik dus nog nacho’s had kon ik ook alle sauzen nog eens los proeven. Zoals gezegd viel de smoky pineapple in de smaak evenals de frisse salsa verde. Gelukkig nam ik van de superhete salsa maar een heeeul klein beetje. Let op: die saus is lekker van smaak (als je van de smaak van madame jeannette pepers houdt), maar hij is extreem pittig. Voor dare devils dus.

De guacamole vond ik zelf erg flauw. En ik vond het jammer dat de avocado’s helemaal doorgedraaid waren terwijl er nog wel grote stukken rode ui in zaten. Ik vind het zelf lekkerder als alles in de saus ongeveer van gelijke grootte is. Bij een guac vind ik het het allerlekkerste als ‘ie net niet helemaal een gladde puree is.

Eindoordeel

Fastfood klinkt weinig eerbiedig, want bij Salsa Shop kun je merken dat er met goede producten wordt gewerkt. Je merkt liefde voor het eindproduct. Je kunt er wel snel eten of iets meenemen voor thuis. Als je houdt van goed Mexicaans eten zonder poespas dan ben je hier aan het juiste adres. Geniet terwijl je je burrito eet van de (woord)grapjes in het interieur. Eet je lowcarb, vegetarisch of vegan, dan kun je hier ook goed terecht!

Voor de barbacoa burrito met smoky pineapple salsa kom ik zeker nog eens terug (alhoewel ik het nóg leuker zou vinden als jullie gewoon een derde filiaal openen… in Utrecht ;-)).

interieur salsa shop cactus
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *