Sanju ramen: voor lekkere, zelfgemaakte ramen in Utrecht!

  • Sanju Ramen
  • Voorstraat 29
  • Utrecht
Sanju ramen: voor lekkere, zelfgemaakte ramen in Utrecht!

Aanrader voor een snelle, smakelijke en gezonde hap! Een heerlijke, rijke en 'umami' smakende bouillon, welke variant je ook kiest....

Eind vorig jaar vertelden we jullie al dat Utrecht zijn allereerste ramen restaurant zou krijgen. En wat je je ook beloofden, is dat we natuurlijk eens zouden gaan testen. Inmiddels is Sanju ramen enkele weken geopend en werd het eens tijd om ramen te gaan slurpen bij Sanju.

Wat is ramen?

Ramen is een Japans gerecht bestaande uit een krachtige bouillon met noodles en diverse toppings. Een soort noodle soep dus, maar vergis je niet, de smaak van de bouillon zelf is super belangrijk! Het is dan ook niet voor niets dat je voor een goede ramen, je bouillon uren moet laten trekken. Meer over wat er precies is ramen zit, lees je hier.

Sanju Ramen

En dat begrijpen ze bij Sanju ramen maar al te goed. Aan het openen van Sanju Ramen ging een heel denkproces vooraf, zo vertelt mede-eigenaar Mo. Maandenlang dachten ze na over het menu. Ze begonnen klein, met alleen een ramen op basis van kippenbouillon op het menu, maar na tips van bezoekers dat ze toch echt de ‘tonkotsu’ misten, gingen ze ook hier mee experimenteren. Tonkotsu, oftewel ramen op basis van varkensbouillon is volgens velen dé manier om ramen te eten.

Consistent

Een van de redenen dat ze niet meteen de tonkotsu introduceerden, was dat ze alles zelf maken. Ze wilden er dus 100% zeker van zijn dat ze een mooi en lekker gerecht konden neerzetten wat bovendien consistent is. Inmiddels zijn er 3 basis bouillons voor de ramen: de eerder genoemde tonkotsu (varken), kip en een vegetarische variant. Allen zelfgemaakt! Geen shortcuts, bouillons staan 8 uur op.

Umami

Bij deze 3 bases zijn verschillende toppings mogelijk waardoor er 6 ramen gerechten op de kaart staan. Wij gingen voor de spicy kip en voor de vegetarische paddenstoelen variant. Waar we echt van onder de indruk waren, was de goede, krachtige smaak van de basis. Vooral bij een vega variant, kan dat erg lastig zijn. Maar, het is uitmuntend gelukt. De vegetarische bouillon was heerlijk en ‘umami’! Super vol van smaak. Afgemaakt met krosse, monniksbaard, ei, bosui, taugé en meer. Persoonlijk was dit mijn favoriet van de twee, maar Jerôme genoot juist erg van zijn spicy kip ramen. ‘On the side’ hadden we kruidige karaage en kip gyoza. Deze zijn overigens niet zelfgemaakt door Sanju. De karaage vonden we beiden erg lekker, mals en kruidig. De gyoza daarentegen was wat weinig gekruid.

Karaage
Karaage

Japans bier

Wat drink je bij ramen? Tja, bier natuurlijk. Japans bier zoals Sapporo. Of sake. Geen zin in alcohol? Naast limonades zijn er ook lekkere thees van De droom van Utrecht. Niet Japans, wel heel lekker!

Ramen diner en lunch

Sanju is populair en zelfs op dinsdag zat het al snel vol. Je kunt niet reserveren, maar er zijn altijd weer snel nieuwe tafels, omdat het eten er snel is en de meeste mensen redelijk snel eten. Ze zijn dagelijks geopend voor diner en op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor de lunch. Aanrader voor een  snelle, smakelijke en gezonde hap!

Overigens, bij ramen eten hoort slurpen en bijt ook vooral je noodles niet door ;-).

interieur Sanju ramen
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *