Sir Hummus

 • Sir Hummus
 • Van der Helstplein 2
 • Amsterdam
Sir Hummus

Skip de supermarkt hummus en ga voor 'the real deal'. Deze mannen hebben hummus maken tot in de perfectie door.

dori en guy

Al ver voordat het hip was, zo’n 20 jaar geleden, nam mijn vader altijd hummus mee uit Israël als hij daar op zakenreis was geweest. Sinds die tijd waren zowel mijn broertje als ik verknocht aan hummus. In groep 3, toen iedereen iets mee moest nemen van thuis voor een gezamenlijk diner, namen de meeste kinderen worstenbroodjes, cakejes, chips e.d. mee. Ik stond erop dat mijn moeder hummus maakte en nam dit mee. Vervolgens was niemand van de andere kinderen echt gecharmeerd van hummus en at ik vermoedelijk de bak in mijn eentje op.

Inmiddels is het 2015 en is Ottolenghi hip, het gehele Midden-Oosten is hip en ook hummus is dus mega-hip. Maar dat is niet waarom de Israëlische Guy en Dori Sir Hummus zijn begonnen. “We hebben 10 jaar gewerkt aan het perfectioneren van ons hummus recept”, vertelt Dori.

Geen concept

“Dat het nu hip is, is een mooie bijkomstigheid, maar wij zijn Sir Hummus gestart vanuit een passie voor hummus. Dit is geen concept, maar dit is gewoon hoe mensen eten in het Midden-Oosten. Ontbijt, lunch, diner, je kunt voor elke gelegenheid de voedzame kikkererwtendip eten. En ja, ook als maaltijd. We merken dat de ‘hummus beginners’ vaak kiezen voor de maaltijd met vlees, want dat geeft ze het echte maaltijd gevoel. Vervolgens komen ze terug en gaan ze ook voor de maaltijd zonder vlees.”

sir Hummus

Sir Hummus is sinds begin dit jaar open en serveert, zoals de naam doet vermoeden, hummus. En alleen hummus. Uiteraard wel met bijgerechten, een salade en pitabrood krijg je standaard als je voor de maaltijdoptie gaat. Ik hoor mensen binnenkomen en vragen welke smaken ze allemaal hebben en ook ikzelf stel ze deze vraag en ben daarbij voorbereid op een hele waslijst.

Dori: “Iedereen stelt die vraag, maar toen wij hier zagen dat je in de Nederlandse supermarkt wel 5 smaken hummus kan krijgen, waren we een beetje in shock. Voor ons is hummus gewoon hummus. Eén versie dus, wel met verschillende toppings, maar de basis is altijd hetzelfde.”

Kies je eigen toppings

Je krijgt hier dus hun standaard hummus, daarnaast kun je dan kiezen voor gekookte eieren erbij of langzaam gegaard rundvlees. Of gewoon zo, met of zonder pita brood en salade. Je kunt het meenemen of hier opeten. Zoals ze zelf zeggen: ‘crap-free’. Geen conserveringsmiddelen, geen gekke ingrediënten. Hun kernwaarden zijn dan ook ‘delicious, affordable & healthy.’

Sir Hummus’ secret sauce

Uiteraard gingen we de test aan. Hummus met eieren (want het rundvlees is zo populair dat het ook vandaag weer was uitverkocht). De hummus wordt lauwwarm geserveerd met olijfolie, platte peterselie en natuurlijk de secret sauce. Als bijgerechten 2 warme pita’s en een kleine salade. De hummus smaakt puur en heerlijk vers. Niet gek, want het is letterlijk 5 minuten geleden bereid. Ondanks de eenvoud is het toch vol van smaak en smaakt de hummus zoals deze zou moeten smaken. Superlekker in combinatie met de warme pitabroodjes.

hummus

Eindoordeel Sir Hummus

Skip de supermarkt hummus en ga voor ‘the real deal’. Deze mannen hebben hummus maken tot in de perfectie door. Op zoek naar een snelle hap of een lekkere hummus voor op brood of bij de borrel? Sir Hummus is the place to be.

sir Hummus

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding Crap-free Maken hun motto 'affordable, delicious & healthy' waar Supervers Origineel, want het eerste hummusrestaurant in Nederland Ook erg geschikt voor vegans en vegetariërs

Minpunten

 • Er zijn maar 3 varianten: zonder topping, met rundvlees en met eieren
 • Het rundvlees is zo populair dat het vaak uitverkocht is
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Sir Hummus

 • Het Sushimeisje

  Oh, dit is echt super leuk!
  Ik maak zelf vaak hummus maar ben wel nieuwsgierig naar hoe echte experts hummus maken!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.