The Grand

  • The Grand
  • Hirtenstraße 4
  • Berlijn
The Grand

In Berlijn gingen we op zoek naar de leukste plekke om te eten en drinken. We waren uitgenodigd om op zaterdagavond eens langs te komen bij The Grand. Eten bij The Grand in Berlijn is groots. Luxe en met grandeur. Wanneer je binnenkomt voelt het een beetje aan alsof je in een hele chique huiskamer zit. Wellicht dat dat ook te maken heeft met het sfeervolle gebouw wat vroeger als school werd gebruikt.

The Grand = vlees

We worden warm onthaald en de ober vraagt meteen of we met een dozijn oesters willen beginnen. Dat laat ik me geen twee keer vragen en dus begin ik met wat kraakverse oesters. Het personeel is gastvrij en geeft enthousiast adviezen over bijpassende garnituren voor de gerechten en wijnen. Eén van de kenmerkende gerechten voor The Grand is het vlees en dus raadt de ober ons aan de Chateaubriand te delen. Een supermals stuk rundvlees.

We kiezen uiteindelijk voor het volgende:

  • Vooraf: kraakverse oesters / zalm tartaar met avocado en framboos
  • Tussen: kreeftenbisque
  • Hoofdgerecht: Chateaubriand met witte truffel en side dishes van gratin, chimichurri, boontjes en salade
  • Dessert: pruimen merengue taartje
Chateaubriand bij The Grand Berlijn

Frans met een Duitse touch

Zoals je ziet, zitten er overal luxe touches aan. De Chateaubriand is op zich al een prachtig stuk vlees, maar met witte truffel er overheen is het helemáál genieten. De bisque heeft uiteraard een mooie grote langoustine als topping en is vol en krachtig van smaak. Zoals het hoort!

Wat ik leuk vind, is dat het restaurant een Franse keuken heeft, maar wel met een Duitse twist. Het dessert is daar een mooi voorbeeld van. Een typisch Duits pruimentaartje, maar dan met een Franse verfijning en een mooie merengue laag. Het eten en drinken is hier niet goedkoop, maar wel top notch. Niets is hier te gek en het is echt een avondje uit. Aanrader als je iets te vieren hebt of een romantisch diner voor 2 in een bijzondere ambiance wil ervaren! Als je het leuk vindt om voor of na het eten een drankje te doen, schijnt de bar hier ook een aanrader te zijn.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “The Grand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *