Aardappelsalade met zalm

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een heerlijk frisse aardappelsalade met warmgerookte zalm. Kun je geen warmgerookte zalm vinden? Je kunt ook reguliere gerookte zalm gebruiken of bijvoorbeeld wilde gerookte zalm!

Aardappelsalade met zalm

Aardappelsalade met zalm

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 medium kruimige aardappels
  • 250 gram warmgerookte zalm*
  • 1 grote augurk (of 2 mini-augurken)
  • 3 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt (bij voorkeur 0% vet)
  • 1 tl Zaanse mosterd
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 2 takjes verse dille
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram ijsbergsla
  • *warmgerookte zalm kun je kopen bij o.a. AH. Je kunt ook reguliere gerookte zalm gebruiken.

Benodigdheden

Instructies

  1. Schil zo nodig de aardappels of borstel ze schoon. Snijd de in kwarten en kook ze 20 minuten in ruim kokend water.
  2. Maak intussen de saus voor de salade. Snijd de augurk fijn, evenals de dille. Meng de mayonaise, yoghurt, citroensap, mosterd, dille en stukjes augurk.
  3. Snijd de bovenkant en de onderkant van de bleekselderijstengels af en snijd de rest in dunne plakjes.
  4. Giet de aardappels als ze gaar zijn af en spoel ze af met koud water.
  5. Meng de saus door de aardappels, evenals de bleekselderij. Breek de zalmmoten in grove stukken en meng ook deze er doorheen.
  6. Serveer op een bedje van ijsbergsla en garneer eventueel met een extra takje dille.
Ps. Hoe vind je deze gezellige pastelkleurige borden? Ik kreeg ze van Zupezozial en ze zijn gemaakt van bamboe en maïs. Verantwoord én mooi dus! In de webshop vind je al hun producten. aardappelsalade met zalm

Een reactie op “Aardappelsalade met zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *