Aardbeien pudding met witte chocolade
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
In samenwerking met I-Kook -
Een nieuwe keuken uitzoeken vond ik misschien wel het leukste aan het kopen van een nieuw huis. We hebben uren gespendeerd aan het bedenken en tekenen van hoe alles zou moeten komen. Wat we nodig hadden. En, toen we dreigden het budget toch wel erg ver te overschrijden, te schrappen. Zo heeft de ingebouwde wijnklimaatkast het niet gehaald, maar verder hebben we echt onze droomkeuken, mét een groot kookeiland.
Mijn tip als je een keuken gaat uitzoeken: natuurlijk moet 'ie mooi zijn, maar minstens zo belangrijk: is de keuken functioneel? Bedenk je wat je het belangrijkste vindt in een keuken. Wat zijn je 'must haves' en wat zijn je 'nice to haves'? De coaches van I-Kook keukens kunnen je daar ook goed bij helpen, dus ga daar vooral eens een keertje kijken! En als je nu online een afspraak inplant, ontvang je een gratis bol.com cadeaukaart.
Het leek mij leuk om verschillende technieken te laten zien in de keuken met verschillende apparaten en tools. Vorige keer liet ik zien hoe je dim sum maakt, met een stoommandje of stoomoven. Vandaag laat ik je zien hoe je op het fornuis een heerlijke witte chocolade & aardbeienpudding maakt. Een supersimpel gerecht wat een perfect zomers dessert is. Je kunt er verse aardbeien voor gebruiken of aardbeien uit de diepvries. Net wat je hebt liggen!
Aardbeien pudding met witte chocolade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 250 gram aardbeien (vers of uit de diepvries)
- 90 gram witte chocolade
- 1 el maïzena
Benodigdheden
- steelpan
- garde
- staafmixer
- 4 schaaltjes
Instructies
- Pureer de aardbeien. Heb je geen staafmixer? Prak ze dan met een vork en haal ze door een zeef zodat je geen stukjes meer hebt.
- Meng in de steelpan de maïzena en de melk. Klop met een garde zodat je zometeen geen klontjes hebt.
- Zet de pan op middelhoog vuur, voeg de aardbeienpuree toe en breng de melk langzaam aan de kook. Draai het vuur uit en voeg de witte chocolade toe.
- Laat het circa 5 minuten afkoelen en giet de pudding dan in de schaaltjes. Laat op het aanrecht afkoelen en zet ze vervolgens een uur in de koelkast.
- Wanneer je de pudding gaat serveren, kun je deze garneren met aardbeien en munt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 226 | Calorieën uit vetten 103 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen