Appel crumble met warme custard

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Appel crumble met warme custard

De appel crumble is helemaal hot! Wij gingen ook aan de slag met deze hippe klassieker die terug is van nooit weggeweest. Extra lekker wordt de crumble met een bol ijs, of zoals wij deden, met verse warme vanille custard. Is de custard zelf maken je teveel werk? Dan kun je er ook voor kiezen om de crumble met vanille vla te serveren, maar ik kan je verzekeren: zelf maken is zo veel lekkerder. En bovendien bizar eenvoudig én snel te doen.De frisse appels, de knapperige combinatie en de romige custard. What's not to love?

Ingrediënten

  • appel:
  • 500 gram
  • appels
  • 3 el
  • bruine suiker
  • (of kristalsuiker)
  • 2 el
  • kaneel
  • sap van 1
  • citroen
  • crumble:
  • 200 gram
  • tarwebloem
  • 100 gram
  • roomboter
  • 50 gram
  • grofgehakte amandelen
  • 4 el
  • bruine suiker
  • custard:
  • 2
  • eidooiers
  • 200 ml
  • slagroom
  • 300 ml
  • halfvolle melk
  • 70 gram
  • kristalsuiker
  • 1 el
  • vanille-extract
  • 1 tl
  • maïzena

Benodigdheden

  • steelpan
  • ovenschaal (circa 15 x 20 cm)
  • mengkom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de appels in blokjes van circa 1 x 1 centimeter. Zelf vond ik het voor de smaak en bite lekker om de schil erop te laten, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen de appels eerst te schillen. Leg de appelblokjes in de ovenschaal.
  3. Knijp de citroen uit boven de appelblokjes en meng met suiker en kaneel.
  4. Maak de crumble door de bloem, boter, noten en suiker tussen je vingertoppen te wrijven tot een kruimelig 'deeg'.
  5. Verdeel de crumble over de appels en bak circa 15 minuten.
  6. Maak intussen de custard.
  7. Meng in een kom de eidooiers met de suiker, maïzena en vanille-extract. Klop met een garde goed door.
  8. Verwarm in een steelpan de slagroom en melk samen totdat deze aan de kook komt. Giet de inhoud dan bij het eimengsel in de kom.
  9. Giet het vervolgens in zijn geheel terug in de pan en verwarm op een laag vuur totdat het de gewenste dikte heeft. Blijf met een garde goed kloppen zodat je geen klontjes krijgt.
Tip: de custard kun je prima enkele dagen in de koelkast bewaren.
9 mensen willen het maken
10 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *