Appelmoes zonder suiker maken
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Appelmoes, wie houdt er niet van? Lekker met oldskool kip en gebakken aardappels bijvoorbeeld, of vooruit frietjes misschien zelfs :-). Het is alleen jammer dat is appelmoes vaak heel erg veel toegevoegde suikers zitten. Onnodig als je het mij vraagt! Helemaal als je lichtzoete appels zoals Elstars gebruikt. Wat wil het toeval? Ik had nog 2 kilo appels liggen die op moest, want er begonnen plekjes op te verschijnen. Een perfecte reden voor mij dus om appelmoes te gaan maken, maar dan zonder suiker. Het leuke is dat je slechts 3 ingrediënten nodig hebt: appels, water en kaneelstokjes. Die laatste geven het extra smaak en aroma en maken het daarmee af. Ik geef zelf de voorkeur aan het gebruiken van kaneelstokjes in plaats van poeder in dit gerecht, omdat de appelmoes anders bruinig wordt en bovendien is de smaak van de stokjes die je meekookt vrij subtiel. Bovendien, het ziet er ook gewoon leuk uit, vind je niet? Dus wil je ook appelmoes zonder suiker maken? Duik dan snel met wat appels en kaneel de keuken in! Overigens kun je appelmoes zonder suiker goed gebruiken bij je avondmaaltijd, maar je kunt er ook heel goed mee bakken. Zo maakte ik er laatst bijvoorbeeld lekkere en gezonde ontbijtmuffins mee. Benieuwd naar het recept? Laat het weten in de comments!
Appelmoes zonder suiker maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 kilo appels (bijvoorbeeld Elstars)
- 200 ml water
- 2 kaneelstokjes
Benodigdheden
- diepe pan
Instructies
- Gebruik eventueel eerst een appelboor om de appels makkelijk te ontdoen van hun klokhuis.
- Schil vervolgens de appels en snijd de appels in kleine blokjes, van circa 1 x 1 cm.
- Leg de appelblokjes in de pan met water en kaneelstokjes en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en roer regelmatig door met een houten lepel. Laat circa 40 minuten koken, totdat een mooie gladde moes ontstaat. Is het nog niet glad genoeg? Dan kun je het eventueel nog pureren met een staafmixer.
- Schenk de appelmoes in schone, droge glazen potten. Omdat er geen conserveringsmiddelen of toegevoegde suikers inzitten, kun je de appelmoes beperkt goed houden, maar dat zal vast geen probleem zijn :-).
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 44 | Calorieën uit vetten 1 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 0g, Waarvan | 0% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 0% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen