Bapao’s met gehaktvulling
- Door Judith Pagrach
- Chinees
- voor 14 personen
- Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Ooit had ik, in mijn studententijd, een bijbaantje bij een wokrestaurant. Mijn favoriete werkdag was altijd de dag dat de oude kok (denk hele kleine, hele oude Chinese man) bapao's ging maken. Deze waren niet om te verkopen, maar voor het personeel als snack. Helaas heb ik toentertijd niet goed opgelet, dus heb ik voor het deeg het recept van Danny van 24 Kitchen genomen. De vulling is wel geïnspireerd op de bapao's van toen en ik moet zeggen, de smaak komt er aardig dichtbij in de buurt ;-).
Bapao’s met gehaktvulling
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
voor 14 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Deeg:
- 500 gram tarwebloem
- 350 ml water
- 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
- 1 tl suiker
- Vulling:
- 300 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 3 bosuien (in ringen)
- 1 chilipeper (fijngesneden)
- 2 el sojasaus
- 2 tl zoete chilisaus
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 tl witte peper
Benodigdheden
- stoommand die groter is dan de pan waar je hem op wil zetten
- bakpapier
Instructies
- Maak het deeg door de ingrediënten samen te kneden tot een bal. Leg de bal deeg in een kom en dek af met een theedoek. Laat een half uur rijzen op een warme plaats, bijvoorbeeld naast de verwarming.
- Bak in een pan de bosui, rode peper en knoflook enkele minuten en voeg dan het gehakt toe totdat dit gaar is. Voeg dan de gemberpoeder, witte peper, sojasaus en chilisaus toe en draai het vuur uit.
- Verdeel het deeg in zo'n 14 stukken. Maak van elk stuk een balletje, duw hier je duim in zodat er een gat ontstaat en vul de bapao. Druk de bapao goed dicht en zorg dat er geen vulling tussen de naden zit.
- Knip stukken bakpapier ter grootte van de bapao, voor elke bapao dus individueel. Leg de bapao's hierop in het stoommandje en laat nog 1 uur op een warme plaats rijzen. Je kunt trouwens gerust op de verschillende lagen van de stoommand bapao's plaatsen. De stoom gaat hier gewoon doorheen, dus ook de bovenste laag wordt gaar.
- Zet na een uur een pan met ruim kokend water op en plaats hier de stoommand op. Stoom gedurende een minuut of 16, totdat de bapao's gaar zijn. Serveer met chilisaus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 166 | Calorieën uit vetten 13 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 2% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ga ze dit weekend uitproberen. Zelf gebruik ik wittebroodmix voor het deeg. Werkt ook goed.
Ik ben benieuwd hoe je ze vindt Nancy!
Ik heb een maand geleden speciaal bapaomeel gekocht bij de Toko. Het is heel fijn, zijdezacht wit meel. Ik ga het binnenkort uitproberen.
Hi Nina, toevallig heb ik de eerste keer dat ik ze maakte ook dat meel gebruikt. Werkte goed, maar vond t resultaat vrij identiek aan normale witte tarwebloem :-).
Wat een leuk recept! Deze wil ik graag uitproberen, maar ik heb geen stoommandje. Heb je ook een alternatief voor het stoommandje? Een pan met kokend water bijvoorbeeld?
Groetjes..
Hi Katja, bij de toko kun je voor een paar euro een stoommandje kopen. Een alternatief is inderdaad een pan met kokend water en daar dan een zeef + de deksel bovenop.
Veel succes en eet smakelijk :-)!
Ik ben gek op bapao <3 Nu weet ik eindelijk hoe ik het moet maken :D
http://dagelijksehap.blogspot.nl
[…] Ps. Mocht je het leuk vinden, dit is de link naar de bapao’s https://myfoodblog.nl/recipe/asian-cuisine-bapaos-gehaktvulling/ […]
hoi,
Kan het ook met een stoomoven? Toevallig zit er een in mijn keuken van mijn nieuwe huis. En weet jij hoe ik dit dan doen moet?
groet,
Hi Marianne, het principe is hetzelfde, dus het zou moeten kunnen. Ik denk wel dat je stoomoven krachtiger is dan een stoommand, dus ik zou er eerst 1 iets korter laten garen dan de voorgeschreven tijd en kijken of ‘ie zo gaar is. Wel lekker makkelijk zo’n stoomoven :-)!
Hai, moeten de broodjes op bakpapier in het stoommandje terwijl ze gestoomd worden?
Hi Smir, je bakt ze op het bakpapier. Doordat het stoommandje afgesloten is, worden ze alsnog gaar. Knip wel het bakpapier op maat, zodat deze hetzelfde formaat heeft als de bapao (of heel iets groter, maar zeker niet te groot).
Hoi Judith, kan je de broodjes na dat je ze gemaakt hebt ook invriezen ?
Grt. Harrie.
Hi Harrie, dat kan zeker! Laat ze dan eerst ontdooien voor je ze stoomt.
Doe je ze dan in de vriezer voordat je ze stoomt of nadat ze gestoomt zijn?
Je kunt ze het beste na je ze stoomt in de vriezer doen en ze dan opwarmen in de magnetron.