Met dit recept maak je makkelijk zelf lekkere kipsaté. Lekker met witte rijst of grove frietjes! Saté wordt inmiddels in grote delen van Azië gegeten en natuurlijk in Nederland. Van oudsher is het een Indonesisch gerecht, maar al snel werd het in Maleisië en Thailand overgenomen. Saté stamt af van de Indiase kebab. Kooplieden uit India, brachten de kebab naar Java, alwaar de Javanen er hun eigen versie van maakten. De saté zoals wij hem in Nederland kennen, lijkt heel erg op de Javaanse saté. Eet de saté met grove frietjes of rijst en een frisse mango-tomatensalsa. Deze salsa maak je door tomaten, komkommer, een rode ui en een mango in hele kleine blokjes te snijden, te mengen en het op smaak te brenben met bijvoorbeeld olijfolie of een zoetige balsamicoazijn (ik gebruik zelf graag vijgenbalsamico).
Asian cuisine: kipsaté
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 5 el pindakaas
- 1 chilipeper fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1/2 ui fijngesneden
- 1 el sojasaus
- 25 g palmsuiker
- 2 el arachideolie
- 2 el ketjap manis
- 300 g kipfilet in blokjes
Benodigdheden
Instructies
- Meng de ketjap en 1 teentje knoflook en marineer hier de kip mee. Zet dit apart in de koelkast en laat minstens 20 minuten intrekken. Bak de kip in een grill- of koekepan gaar.
- Doe een klein beetje arachideolie in een pan en bak de ui en knoflook kort, totdat de ui zacht wordt. Voeg nu de chilipeper toe en na 1 minuut ook de pindakaas, sojasaus, arachideolie en suiker, roer goed door en zet op een laag vuur. Verwarm de saus gedurende zo'n 5 minuten en serveer bij de kip.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 514 | Calorieën uit vetten 337 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 38g, Waarvan | 59% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 39% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 9g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk! Ik ben dol op kipsaté.
Dankjewel voor je leuke reactie Bouchra :-)!