Asian cuisine: pad thai
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd45 minuten
Een klassiek Thais recept: de pad thai. Misschien is het zelfs wel een van de bekendste recepten uit de Thaise keuken. Naast hem daar eten of het bestellen in een restaurant kun je pad thai ook prima zelf maken.
Deze pad thai houden we erin! Hij was echt heerlijk. En, ondanks dat de ingrediëntenlijst best lang lijkt, is deze pad thai helemaal niet moeilijk te maken. Een leuke variatietip: gooi enkele minuten voor het einde een bakje taugé bij de pad thai! Houd je ook zo van de Thaise keuken?
Asian cuisine: pad thai
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram (dikke)eiernoodles
- 200 gram kipfilet
- 3 el sojasaus
- 1 cm verse gember (fijngesneden)
- 3 bosuien (fijngesneden)
- 1 rode peper (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 200 ml kokend water
- 2 el mirin
- 1 el vissaus
- 1 el limoensap
- 1 el palmsuiker (als je dit niet hebt
- 1/8 tl witte peper
- 75 gram pinda's (grofgehakt)
Benodigdheden
- wok
Instructies
- Snijd de kip fijn en marineer met 2 el sojasaus. Zet apart.
- Los het bouillonblokje op in kokend water. Doe nu de mirin, limoensap, suiker, vissaus, witte peper en overgebleven sojasaus erbij en roer totdat alles is opgelost. Zet ook dit mengsel apart.
- Kook de noodles volgens de verpakking, spoel af met koud water (zodat het niet gaat plakken) en giet af.
- Giet in een wok een scheutje arachideolie en voeg de knoflook en gember toe. Bak gedurende 2 minuten en voeg dan de bosui en rode peper toe. Doe de kip erbij en bak deze gaar.
- Wok de noodles mee en voeg beetje bij beetje de saus die je in stap 2. apart hebt gezet toe. Het gerecht is klaar als de noodles de saus vrijwel helemaal hebben opgenomen.
- Garneer met pinda's!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 871 | Calorieën uit vetten 336 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 37g, Waarvan | 58% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 38% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 16g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 10g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ben gek op Pad Thai! Maar ik maak het niet zo vaak zelf eigenlijk… Ga ik ook maar eens verandering in brengen!
Jaaaa, pad thai is zoooo lekker :)!