Steranijs panna cotta met mango saus

 • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Laatst heb ik samen met mijn beste vriend een panna cotta gemaakt.  Het is een Italiaans woord voor gekookte room. Voor deze versie heb ik volle melk gebruikt. Het is een heel eenvoudig maar toch lekker gerecht waar je heerlijk bij weg smelt door  de verschillen die je hier in kunt verwerken. Zo is mijn favoriet een steranijs panna cotta met mango saus. Hierbij heb ik een recept waar we weer  terug komen bij de temperaturen die zo belangrijk zijn in de keuken.

Steranijs panna cotta met mango saus

Steranijs panna cotta met mango saus

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • ½ liter volle melk
 • 3 steranijs
 • 200 gram suiker
 • 3 blaadjes gelatine
 • Voor de saus:
 • 2 mango`s
 • 100 gram suiker
 • 1 eetlepel citroen sap

Benodigdheden

 1. Pan
 2. Bak
 3. 4 cocktail glazen

Instructies

 1.  Leg de gelatine in een  bak koud water zodat de gelatine  kan weken.
 2. Verwarm de melk naar een graad of 80 en doe er de anijs in. Laat dit een half uur trekken zodat de smaak van de anijs in de melk trekt. Voeg dan de suiker toe aan de melk en  meng dit goed . ( Laat de melk niet koken hierdoor krijg je een andere smaak aan je melk die we niet willen hebben)
 3. Knijp de gelatine uit en voeg die aan de melk toe en meng het goed zodat de blaadjes opgelost zijn in de melk.
 4. Schenk dit mengsel in de cocktail glazen en laat ze stijven in de koelkast voor een paar uur.
 5.  Maak de mango schoon en maak er kleine blokjes van.
 6. Zet de mango op het vuur in de pan en voeg de suiker en de eetlepel citroen sap toe meng dit alles goed en zorg ervoor dat er een soort saus ontstaat. Mocht dit niet gebeuren  gebruik een staafmixer om het mooi geheel te maken. Laat het afkoelen.
 7. Wanneer de panna cotta gesteven is in de koeling schep je er een  flinke lepel  mango saus boven op en garneer het af met een blaadje munt.
Dan is het alleen nog maar genieten van smaak! Mocht deze smaak je nou niet bevallen kun je er altijd andere smaken van maken. Zo is een combinatie van een vanille panna cotta met ananas ook erg lekker.  Je kunt hem ook aanpassen aan het seizoen.  Hopelijk genieten jullie net zo veel van deze gerechten als ik. In mijn volgend blog zal ik praten over het werken met de seizoensvruchten uit de Betuwe.  Dit zal vergezeld worden met lekkere gerechten en goeie en gemakkelijke recepturen. Geniet van het koken en het eten en  tot de volgende keer! Groetjes Devon Velders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *