Steranijs panna cotta met mango saus
- Door Devon Velders
- Italiaans, Nederlands
- voor 4 personen

Laatst heb ik samen met mijn beste vriend een panna cotta gemaakt. Het is een Italiaans woord voor gekookte room. Voor deze versie heb ik volle melk gebruikt. Het is een heel eenvoudig maar toch lekker gerecht waar je heerlijk bij weg smelt door de verschillen die je hier in kunt verwerken. Zo is mijn favoriet een steranijs panna cotta met mango saus. Hierbij heb ik een recept waar we weer terug komen bij de temperaturen die zo belangrijk zijn in de keuken.

Steranijs panna cotta met mango saus
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- ½ liter volle melk
- 3 steranijs
- 200 gram suiker
- 3 blaadjes gelatine
- Voor de saus:
- 2 mango`s
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel citroen sap
Benodigdheden
- Pan
- Bak
- 4 cocktail glazen
Instructies
- Leg de gelatine in een bak koud water zodat de gelatine kan weken.
- Verwarm de melk naar een graad of 80 en doe er de anijs in. Laat dit een half uur trekken zodat de smaak van de anijs in de melk trekt. Voeg dan de suiker toe aan de melk en meng dit goed . ( Laat de melk niet koken hierdoor krijg je een andere smaak aan je melk die we niet willen hebben)
- Knijp de gelatine uit en voeg die aan de melk toe en meng het goed zodat de blaadjes opgelost zijn in de melk.
- Schenk dit mengsel in de cocktail glazen en laat ze stijven in de koelkast voor een paar uur.
- Maak de mango schoon en maak er kleine blokjes van.
- Zet de mango op het vuur in de pan en voeg de suiker en de eetlepel citroen sap toe meng dit alles goed en zorg ervoor dat er een soort saus ontstaat. Mocht dit niet gebeuren gebruik een staafmixer om het mooi geheel te maken. Laat het afkoelen.
- Wanneer de panna cotta gesteven is in de koeling schep je er een flinke lepel mango saus boven op en garneer het af met een blaadje munt.