Indonesische bami goreng met kip en ei

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ben jij ook zo dol op Aziatisch eten?
Je kunt het vast merken, maar ik ben er verzot op! Indonesisch, Thais, Japans en Chineess, ik vind het allemaal heerlijk! Dit keer maakte ik zelf eens bami en dat bleek echt niet moeilijk! Bami is van oorsprong Chinees. Met de bami die wij in Nederland kennen, wordt vaak bami goreng bedoeld.
Bami goreng is een Indonesisch gerecht met gebakken noodles, groenten en vaak vlees en ei. 'Goreng' in 'bami goreng' staat dan ook voor 'gebakken'.

Bami naar smaak

Je kunt van alles in je bami doen: kip, varkensvlees, met ei, zonder ei en groenten naar keuze. Ik ging voor bami met kip, ei, wortel en prei.
Super lekker en helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou denken. De enige smaakmakers die je nodig hebt zijn sambal, ketjap, trassi en ketoembar (korianderzaad). Deze koop je bij de supermarkt of toko.
Al deze ingrediënten komen veelvuldig terug in de Indonesische keuken, dus je kunt er van op aan dat deze potjes niet tot in lengte der dagen in je koelkast liggen ;-).

Als finishing touch bak je er een eitje bij, maak je saté saus en strooi je er seroendeng bovenop... selamat makan!

Indonesische bami goreng met kip en ei

Indonesische bami goreng met kip en ei

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 2 el ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram eiermie
  • 1 prei
  • 1 kleine wortel
  • 3 el arachideolie
  • 1/4 tl trassi*
  • 1/8 tl. ketoembar (korianderzaad)
  • 1 1/2 el sambal oelek
  • *Trassi is een Aziatische gefermenteerde vispasta die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Je kunt dit kopen bij de AH of bijvoorbeeld een toko.

Benodigdheden

wok of hapjespan kookpan voor de noodles

Instructies

  1. Pers 1 teentje knoflook uit en meng met 1 el ketjap. Snijd de kip in kleine stukjes en giet de saus er overheen en laat deze goed intrekken.
  2. Snijd de wortel in kleine blokjes en de prei in dunne ringen.
  3. Kook de eiermie volgens de instructies op de verpakking.
  4. Meng intussen de rest van de ketjap met trassi, ketoembar en de sambal. Pers de overgebleven knoflook uit en meng hier doorheen.
  5. Zet een wok op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Giet er wat arachideolie in en bak de kip gaar. Voeg nu de noodles toe, samen met de kruidenpasta en meng goed door zodat de saus goed verdeeld is. Na een minuut of 3 kun je ook de groenten toevoegen en kort mee wokken.
  6. Maak af met een gebakken eitje, seroendeng en bijvoorbeeld satésaus!

7 reacties op “Indonesische bami goreng met kip en ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *