Indonesische bami goreng met kip en ei
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Ben jij ook zo dol op Aziatisch eten?
Je kunt het vast merken, maar ik ben er verzot op! Indonesisch, Thais, Japans en Chineess, ik vind het allemaal heerlijk! Dit keer maakte ik zelf eens bami en dat bleek echt niet moeilijk! Bami is van oorsprong Chinees. Met de bami die wij in Nederland kennen, wordt vaak bami goreng bedoeld.
Bami goreng is een Indonesisch gerecht met gebakken noodles, groenten en vaak vlees en ei. 'Goreng' in 'bami goreng' staat dan ook voor 'gebakken'.
Bami naar smaak
Je kunt van alles in je bami doen: kip, varkensvlees, met ei, zonder ei en groenten naar keuze. Ik ging voor bami met kip, ei, wortel en prei.
Super lekker en helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou denken. De enige smaakmakers die je nodig hebt zijn sambal, ketjap, trassi en ketoembar (korianderzaad). Deze koop je bij de supermarkt of toko.
Al deze ingrediënten komen veelvuldig terug in de Indonesische keuken, dus je kunt er van op aan dat deze potjes niet tot in lengte der dagen in je koelkast liggen ;-).
Als finishing touch bak je er een eitje bij, maak je saté saus en strooi je er seroendeng bovenop... selamat makan!
Indonesische bami goreng met kip en ei
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 2 el ketjap manis
- 3 teentjes knoflook
- 200 gram eiermie
- 1 prei
- 1 kleine wortel
- 3 el arachideolie
- 1/4 tl trassi*
- 1/8 tl. ketoembar (korianderzaad)
- 1 1/2 el sambal oelek
- *Trassi is een Aziatische gefermenteerde vispasta die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Je kunt dit kopen bij de AH of bijvoorbeeld een toko.
Benodigdheden
wok of hapjespan kookpan voor de noodlesInstructies
- Pers 1 teentje knoflook uit en meng met 1 el ketjap. Snijd de kip in kleine stukjes en giet de saus er overheen en laat deze goed intrekken.
- Snijd de wortel in kleine blokjes en de prei in dunne ringen.
- Kook de eiermie volgens de instructies op de verpakking.
- Meng intussen de rest van de ketjap met trassi, ketoembar en de sambal. Pers de overgebleven knoflook uit en meng hier doorheen.
- Zet een wok op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Giet er wat arachideolie in en bak de kip gaar. Voeg nu de noodles toe, samen met de kruidenpasta en meng goed door zodat de saus goed verdeeld is. Na een minuut of 3 kun je ook de groenten toevoegen en kort mee wokken.
- Maak af met een gebakken eitje, seroendeng en bijvoorbeeld satésaus!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 493 | Calorieën uit vetten 191 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 22% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er smakelijk uit…
Dit was erg lekker , ga ik zeker vaker maken!
Leuk om te horen Dylano :-)
Kun je voor de Trassi iets anders gebruiken?
Om nou een potje te kopen voor een 1/4 theelepel.
Hi John, de trassi heb je wel echt nodig om de kenmerkende smaak te krijgen. Het goede nieuws is dat je trassi héél erg lang kunt bewaren, dus dan kun je het gewoon voor de volgende keer bami maken weer gebruiken. Daarnaast wordt het in meer Indische gerechten gebruikt. Het potje wat ik bij AH kocht was in ieder geval erg klein, dus met een paar keer bami maken, kom je dan al een eind ;-). Veel succes en eet smakelijk alvast!
Heerlijk gerecht. Ook leuk om te maken. Ik heb er nog een paprika, boontjes, lenteuitje en koriander aan toegevoegd. Het wordt dan echt zo een “wow” recept. Blijft op ons lijstje staan. 10 punten !
Dat klinkt als een lekkere toevoeging!