Bananen muffins met pecannoten en chocolade
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 8 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Heerlijk zachte, luchtige bananenmuffins die ook nog een plantaardig en glutenvrij zijn. Deze muffins zijn perfect om je overrijpe bananen op te maken. Eet ze direct op, bewaar ze een paar dagen in een luchtdichte trommel op het aanrecht of bewaar ze een paar maanden in de vriezer.
Bananenmuffins als gezond tussendoortje
Een superlekker en relatief gezond tussendoortje waar je niet genoeg van in huis kunt hebben. De combinatie van banaan met pure chocolade en pecannoten is trouwens echt goud! In plaats van pecannoten kun je ook prima walnoten gebruiken. Net zo lekker.
Eiwitpoeder optioneel
Ik gebruikte zelf ook nog een schepje vegan eiwitpoeder met vanillesmaak voor wat extra textuur, extra eiwitten en een lekkere vanillesmaak. Heb je geen eiwitpoeder in huis? Dan kun je het prima vervangen door 1 1/2 el bloem + 1/2 tl suiker + enkele druppels vanille-extract. Happy snacking!
Bananen muffins met pecannoten en chocolade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 8 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 kleine rijpe bananen
- 100 gram glutenvrij meel (ik gebruikte Dove's Farm)
- 2 el vegan vanille eiwitpoeder (ik gebruikte FITSHE)
- 1 el bruine rietsuiker
- 1 tl pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
- 50 ml olijfolie
- 40 gram pecannoten
- 30 gram pure chocolade (druppels of gehakte chocoladereep)
- snufje zout
Benodigdheden
- 6-8 muffinvormpjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C (heteluchtoven).
- Prak de bananen met een vork. Voeg de olie toe en roer goed door.
- In een andere kom meng je het meel, de suiker, het bakpoeder, de kruiden, een snuf zout en eiwitpoeder (zie intro voor een alternatief).
- Roer nu de droge en natte ingrediënten door elkaar.
- Hak de pecannoten grof. Roer de noten en de chocolade door het beslag geen.
- Verdeel het beslag over de vormpjes. Plaats ze op een bakplaat in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen op een draadrek.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 207 | Calorieën uit vetten 100 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen