Bananen muffins met pecannoten en chocolade

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heerlijk zachte, luchtige bananenmuffins die ook nog een plantaardig en glutenvrij zijn. Deze muffins zijn perfect om je overrijpe bananen op te maken. Eet ze direct op, bewaar ze een paar dagen in een luchtdichte trommel op het aanrecht of bewaar ze een paar maanden in de vriezer.

Bananenmuffins als gezond tussendoortje

Een superlekker en relatief gezond tussendoortje waar je niet genoeg van in huis kunt hebben. De combinatie van banaan met pure chocolade en pecannoten is trouwens echt goud! In plaats van pecannoten kun je ook prima walnoten gebruiken. Net zo lekker.

Eiwitpoeder optioneel

Ik gebruikte zelf ook nog een schepje vegan eiwitpoeder met vanillesmaak voor wat extra textuur, extra eiwitten en een lekkere vanillesmaak. Heb je geen eiwitpoeder in huis? Dan kun je het prima vervangen door 1 1/2 el bloem + 1/2 tl suiker + enkele druppels vanille-extract. Happy snacking!

bananenbroodmuffins met chocolade en pecannoten

Bananen muffins met pecannoten en chocolade

Bananen muffins met pecannoten en chocolade

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 kleine rijpe bananen
  • 100 gram glutenvrij meel (ik gebruikte Dove's Farm)
  • 2 el vegan vanille eiwitpoeder (ik gebruikte FITSHE)
  • 1 el bruine rietsuiker
  • 1 tl pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml olijfolie
  • 40 gram pecannoten
  • 30 gram pure chocolade (druppels of gehakte chocoladereep)
  • snufje zout

Benodigdheden

  • 6-8 muffinvormpjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C (heteluchtoven).
  2. Prak de bananen met een vork. Voeg de olie toe en roer goed door.
  3. In een andere kom meng je het meel, de suiker, het bakpoeder, de kruiden, een snuf zout en eiwitpoeder (zie intro voor een alternatief).
  4. Roer nu de droge en natte ingrediënten door elkaar.
  5. Hak de pecannoten grof. Roer de noten en de chocolade door het beslag geen.
  6. Verdeel het beslag over de vormpjes. Plaats ze op een bakplaat in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.
  7. Laat ze afkoelen op een draadrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *