Banh mi recept met tofu (Vietnamees broodje)
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Op zoek naar een lekker banh mi recept? Wij hebben een heerlijk Vietnamees broodje gemaakt en delen deze vandaag met je! De Vietnamese broodjes (banh mi) zijn baguettes met vlees of een vega topping, kruiden zoals munt en koriander en zoetzure groenten. Baguettes werden door de Fransen naar Vietnam gebracht en zijn dus een overblijfsel uit de koloniale tijd. Er zijn veel verschillende varianten mogelijk. Bijvoorbeeld kip of rundvlees. Wij gingen voor een vegetarische banh mi.
Banh mi met tofu
Laatst aten we een banh mi met knapperige tofu en dat beviel zo goed, dat we die thuis na maakten. Tofu wordt gemaakt van sojabonen en is bij uitstek geschikt als vleesvervanger. Door al het vocht eruit te persen en te wentelen in bloem, kun je de tofu lekker krokant bakken. Ben je fan van tofu? Probeer dan ook eens onze pittige Vietnamese tofu, nog steeds mijn meest favoriete manier om tofu te eten.
Ik ben benieuwd wat je van ons banh mi recept vindt! Heb je het geprobeerd? Laat weten in de comments wat je ervan vond :-).
Banh mi recept met tofu (Vietnamees broodje)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 75 gram peen julienne
- 2 bosuien (in dunne ringen gesneden)
- 3 el azijn
- snuf zout
- 1/4 tl suiker
- bosje koriander
- voor de tofu:
- 1 pak tofu
- 1 el sojasaus
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 1 cm gember (fijngesneden)
- 1/4 tl citroengraspoeder
- 1 el bloem
- scheutje olie
Benodigdheden
- koekenpan
- keukenpapier (of schone theedoek)
Instructies
- Snijd de plak tofu in de gehele lengte en breedte in drie dunne plakken, zodat je de breedte en lengte van de originele plak houdt, maar de tofu 'lager' maakt.
- Leg de tofu op een paar velen keukenrol en dek af met keukenrol. Leg er een zwaar bord of ander zwaar voorwerp op zodat het vocht er zoveel mogelijk uittrekt.
- Maak de marinade door de sojasaus, knoflook, gember en citroengras te mengen.
- Leg de tofu 10 minuten in de marinade.
- Meng intussen azijn, zout en suiker en leg hier de wortelreepjes in. Zet apart tot je deze gaat gebruiken.
- Haal de tofu uit de marinade. Dep de tofu voorzichtig droog en bestrooi met bloem.
- Zet een pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak de drie plakken aan beide kanten mooi goudbruin. Blijf regelmatig keren.
- Haal de plakken uit de pan en snijd in kleinere reepjes. Bak deze nogmaals om ze extra krokant te krijgen.
- Snijd het stokbrood doormidden en snijd vervolgens open. Leg wat wortel op de broodjes gevolgd door knapperige tofu.
- Maak af met bosuiringen en verse koriander.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 319 | Calorieën uit vetten 95 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 8% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh lekker zeg!