Bloemkool pizza (gezondere pizza!)
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
De bloemkool pizza stond al een tijdje op het lijstje om te maken. Nu ze de bloemkoolbodems zelfs in de supermarkt verkopen moesten we we toch echt eens een keer aan geloven! Dit keer ging Jerôme weer aan de slag met het recept en maakte hij zijn eigen bloemkool pizza. Voor als je je afvraagt wat een bloemkool pizza precies is. Het is een 'pizza' die gemaakt wordt met een bodem van bloemkool. De bloemkool snijd je eerst helemaal fijn en laat je uitlekken om deze vervolgens te mengen met kruiden, kaas en ei en er een 'deeg' van te vormen. Vervolgens kun je er helemaal je eigen toppings op loslaten! Wij gingen voor een klassieker: tomaat, mozzarella en basilicum; de Italiaanse trifecta!
Deze pizza is koolhydraatarm en geschikt voor iedereen die glutenvrij eet.
Bloemkool pizza (gezondere pizza!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- bodem:
- 1 grote bloemkool
- 1 ei
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1/4 tl zwarte peper
- flinke snuf zeezout
- topping:
- 3 grote tomaten
- 1 bol buffelmozzarella
- verse basilicum
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- hakmolen
- schone theedoek
- mengkom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snijd de stronk van de bloemkool af en snijd de rest van de bloemkool in roosjes. Was de bloemkoolroosjes goed en snijd ze met behulp van de hakmolen fijn.
- Leg de fijngemaakte bloemkool in een magnetronbestendige schaal en verwarm de bloemkool 5 minuten.
- Haal de kom uit de magnetron en laat het geheel even afkoelen.
- Met behulp van de theedoek knijp je de bloemkool helemaal uit zodat al het water eruit is gestroomd.
- Meng de bloemkool met het ei, de kruiden en de kaas en vorm er een bal van.
- Leg deze bal op de bakplaat en druk deze met behulp van de handen plat zodat je een 'pizzabodem' creëert.
- Bak de pizzabodem in circa 25 minuten gaar.
- Snijd intussen de tomaat en mozzarella in plakjes.
- Haal de pizza uit de oven en bedek met de topping (mozzarella, tomaat en basilicum). Bak gedurende nog eens 5 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 276 | Calorieën uit vetten 127 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 41% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
HEY , JUDITH , MORGEN MAAK IK JOUW BLOEMKOOLPIZZA . IK HEB NOG EEN BLOEMKOOL IN VOORRAAD . JE RECEPT IS EENVOUDIG EN LOW CARB . DAT TELT ECHT VOOR ONS ! SOMS PAS IK EEN RECEPT EEN BEETJE AAN . DAAG . WERNER
Hi Werner, dankjewel voor je bericht en wat leuk dat je de bloemkool pizza gaat maken! Dit recept is ook zeker leuk om eens mee te variëren, bijvoorbeeld in de topping. Fijne zondag!
Goedemiddag,
Lijkt me een heerlijk recept maar ik heb geen magnetron.
Groeten
Cornelia