Snelle bloemkool rijst met granaatappel
- voor 3 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Bloemkooltijd! En ik heb een receptje dat aanslaat bij iedereen. En extra fijn: het is echt mega gezond. Het heet bloemkool rijst, maar de bloemkool is eigenlijk een vervanging voor rijst. Door deze fijn te malen ziet het er namelijk uit als rijst en kun je het lekker wokken! En wist je al dat bloemkool echt boordevol vitamine C zit? Een supergezond, makkelijk en snel gerecht dus!
Snelle bloemkool rijst met granaatappel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 300 gram mager rundergehakt
- 120 gram granaatappelpitjes
- 3 takjes koriander (of platte peterselie)
- 1 tl komijn
- snuf zout
- Voor de yoghurtsaus:
- 170 gram Griekse yoghurt
- 1 el tahin
- 1 teentje knoflook
- snuf zout
Benodigdheden
- koekenpan
- keukenmachine of blender
Instructies
- Maak de dressing door de knoflook uit te persen en deze toe te voegen aan de yoghurt, samen met de tahin en een snufje zout.
- Snijd de stronk van de bloemkool. Maak hiervan bijvoorbeeld een soep. In dit recept gebruik je alleen de roosjes.
- De roosjes snijd je grof en maal je fijn in de blender of keukenmachine.
- Giet een scheutje olie in de koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg komijn toe en daarna zout en de bloemkool.
- Bak dit nog zo'n 3 minuten. Draai dan het vuur uit en voeg de koriander en granaatappelpitjes toe.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 420 | Calorieën uit vetten 235 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 41% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 51% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Als je rijst vervangt voor bloemkool rijst gebruik je die dan koud?Lijkt mij als je het verwarmt dat het pap wordt??
Je gebruikt het inderdaad lauwwarm. Te warm en je krijgt een pap.
Was lekker! Gemaakt met vega-gehakt
Lekker idee ook!