Bloemkoolcurry met zoete aardappel en linzen

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd12 minuten
  • Totale benodigde tijd12 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten houd ik van eten en maak ik het liefste zo veel mogelijk zelf. Tegelijkertijd zijn er soms momenten dat het zo druk is dat je echt bijna geen tijd hebt om iets op tafel te zetten, laat staan dat je zelf 'van scratch' moet koken. Dan is het fijn als er een gezond alternatief is wat ook nog eens razendsnel klaar is.

Het probleem wat ik namelijk met pakjes en zakjes heb, is dat er vaak veel rommel in zit. Denk aan: veel suiker, veel zout en allerlei stoffen waarvan je de naam amper kunt uitspreken, laat staan dat je weet wat het eigenlijk is. Ik ben dan ook blij met de sauzen die AH recent op de markt bracht: een hele serie aan curry's en pastasauzen op basis van groenten en kruiden. Je kunt denken aan courgette spinazie curry, pompoen chili pastasaus of curry tikka massala met maïs. Je kunt de sauzen verder helemaal aankleden zoals jij het wilt! Voeg vlees of vis toe of ga zoals ik voor een lekkere vega variant. Ik voegde aan de curry enkel linzen, zoete aardappel en rozijntjes toe.

Aan de pastasauzen en curry's zijn enkel wat kruiden en specerijen toegevoegd, in het geval van de curry wat kokos en een snufje zout. Extra fijn aan de curry's en pastasauzen is, omdat ze van groenten zijn gemaakt je heel makkelijk jouw dagelijkse portie groente aanvult.. Ik hoef je niet te vertellen dat dit voor kinderen helemaal fijn is, de groenten zijn voor hen in de sauzen bijna niet te detecteren! Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, voor slechts € 2,99 ben je klaar voor 3 tot 4 personen.

Ik ging dan ook graag de uitdaging aan. Zou het me lukken om in 10 minuten een lekkere én gezonde maaltijd op tafel te zetten? 12 minuten werden het uiteindelijk, best netjes toch? Net zo lekker en eerlijk als dat je de curry helemaal zelf zou maken.
Perfect dus voor die dagen waarin je goed en lekker wilt eten, maar eigenlijk geen tijd hebt.

Bloemkoolcurry met zoete aardappel en linzen

Bloemkoolcurry met zoete aardappel en linzen

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd12 minuten
  • Totale benodigde tijd12 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 475 gram AH verse gele curry bloemkool
  • 280 gram linzen (uit blik)
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 el rozijnen
  • 350 gram zilvervliesrijst
  • scheutje olie (bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie)
  • optioneel: takje munt ter garnering

Benodigdheden

  • kookpan (voor de rijst)
  • koekenpan

Instructies

verse bloemkoolcurry
  1. Spoel de rijst goed af met behulp van een zeef en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van circa 1 x 1 centimeter.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de zoete aardappel blokjes 5 minuten. Blijf ze af en toe omscheppen om te zorgen dat ze niet verbanden en egaal bruin worden. Voeg de linzen en de verse curry bloemkool toe en verwarm nog 4 minuten op laag vuur. Voeg op het laatst de rozijnen toe en roer deze door het geheel heen.
  4. Serveer de rijst met daarbij de curry. Je kunt de curry eventueel nog garneren met wat blaadjes verse munt.
Binnenkort deel ik ook mijn pastarecept met de AH verse pastasaus met je! Heb jij de verse curry's en pastasauzen van AH al ontdekt? Heb je al een favoriet? Laat het weten in de comments! Advertorial - i.s.m. Albert Heijn

2 reacties op “Bloemkoolcurry met zoete aardappel en linzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *