Bloemkoolcurry met zoete aardappel en linzen
- Door Judith Pagrach
- Indiaas
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd12 minuten
Gesponsord - zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten houd ik van eten en maak ik het liefste zo veel mogelijk zelf. Tegelijkertijd zijn er soms momenten dat het zo druk is dat je echt bijna geen tijd hebt om iets op tafel te zetten, laat staan dat je zelf 'van scratch' moet koken. Dan is het fijn als er een gezond alternatief is wat ook nog eens razendsnel klaar is.
Het probleem wat ik namelijk met pakjes en zakjes heb, is dat er vaak veel rommel in zit. Denk aan: veel suiker, veel zout en allerlei stoffen waarvan je de naam amper kunt uitspreken, laat staan dat je weet wat het eigenlijk is. Ik ben dan ook blij met de sauzen die AH recent op de markt bracht: een hele serie aan curry's en pastasauzen op basis van groenten en kruiden. Je kunt denken aan courgette spinazie curry, pompoen chili pastasaus of curry tikka massala met maïs. Je kunt de sauzen verder helemaal aankleden zoals jij het wilt! Voeg vlees of vis toe of ga zoals ik voor een lekkere vega variant. Ik voegde aan de curry enkel linzen, zoete aardappel en rozijntjes toe.
Aan de pastasauzen en curry's zijn enkel wat kruiden en specerijen toegevoegd, in het geval van de curry wat kokos en een snufje zout. Extra fijn aan de curry's en pastasauzen is, omdat ze van groenten zijn gemaakt je heel makkelijk jouw dagelijkse portie groente aanvult.. Ik hoef je niet te vertellen dat dit voor kinderen helemaal fijn is, de groenten zijn voor hen in de sauzen bijna niet te detecteren! Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, voor slechts € 2,99 ben je klaar voor 3 tot 4 personen.
Ik ging dan ook graag de uitdaging aan. Zou het me lukken om in 10 minuten een lekkere én gezonde maaltijd op tafel te zetten? 12 minuten werden het uiteindelijk, best netjes toch? Net zo lekker en eerlijk als dat je de curry helemaal zelf zou maken.
Perfect dus voor die dagen waarin je goed en lekker wilt eten, maar eigenlijk geen tijd hebt.
Bloemkoolcurry met zoete aardappel en linzen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd12 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 475 gram AH verse gele curry bloemkool
- 280 gram linzen (uit blik)
- 1 grote zoete aardappel
- 3 el rozijnen
- 350 gram zilvervliesrijst
- scheutje olie (bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie)
- optioneel: takje munt ter garnering
Benodigdheden
- kookpan (voor de rijst)
- koekenpan
Instructies
- Spoel de rijst goed af met behulp van een zeef en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van circa 1 x 1 centimeter.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de zoete aardappel blokjes 5 minuten. Blijf ze af en toe omscheppen om te zorgen dat ze niet verbanden en egaal bruin worden. Voeg de linzen en de verse curry bloemkool toe en verwarm nog 4 minuten op laag vuur. Voeg op het laatst de rozijnen toe en roer deze door het geheel heen.
- Serveer de rijst met daarbij de curry. Je kunt de curry eventueel nog garneren met wat blaadjes verse munt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 651 | Calorieën uit vetten 41 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 7% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oooh dat ziet er echt goddelijk uit! Ik vond deze variant ook echt zo lekker, maar ik ga jouw variatie natuurlijk ook een keer proberen.
Dankjewel. Leuk dat je er toch weer zelf allerlei variaties op kunt bedenken, hè :-)?