Bloemkoolsoep met peer en feta
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een makkelijke soep, maar wel een bijzondere. Deze bloemkoolsoep maken we met o.a. peren. Peren? Ja, echt! Deze geven een lekker lichtzoete smaak aan de soep en zorgen voor een verrassend effect. Al jaren geleden ontdekte ik dat bloemkool en peer verrassend goed samen gaan in een gerecht van Yotam Ottolenghi. Je zou deze twee misschien niet zelf samen in één gerecht bedenken, maar het zorgt voor een fluweelzachte textuur en net dat beetje extra smaak.
Bloemkoolsoep met crunchy topping
Door de soep daarna te toppen met dille, feta en amandelen, maak je het helemaal af. Een lekkere crunch voor extra structuur, maar ook extra veel smaakbeleving.
Bloemkoolsoep met peer en feta
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 bloemkool (circa 700 gram)
- 2 conference peren
- 2 takjes verse dille
- 1 vegetarisch bouillonblokje
- 1 el feta kaas
- 1 liter water
- zwarte peper
- topping:
- 1 el grofgehakte amandelen
- 1 el verkruimelde feta kaas
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 el balsamico azijn (ik gebruikte vijgen-dadel balsamico van foodelicious)
- 1 takje dille
Benodigdheden
- grote pan
- staafmixer
Instructies
- Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
- Breng het water aan de kook en voeg de bloemkool toe. Schil intussen de peren en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd in blokjes van circa 3 x 3 cm en voeg deze toe aan het water, samen met het bouillonblokje en de verse dille. Laat circa 10 minuten koken. Voeg aan het einde 1 el feta toe.
- Bereid intussen de topping voor door de gehakte amandelen, fetakaas, olijfolie en fijngesneden dille te mengen.
- Pureer de soep tot een glad geheel. Serveer de soep in een kom en garneer met de topping. Maak af met enkele druppels balsamicoazijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 333 | Calorieën uit vetten 113 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 20% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen