Bloemkoolsoep met peer en feta

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een makkelijke soep, maar wel een bijzondere. Deze bloemkoolsoep maken we met o.a. peren. Peren? Ja, echt! Deze geven een lekker lichtzoete smaak aan de soep en zorgen voor een verrassend effect. Al jaren geleden ontdekte ik dat bloemkool en peer verrassend goed samen gaan in een gerecht van Yotam Ottolenghi. Je zou deze twee misschien niet zelf samen in één gerecht bedenken, maar het zorgt voor een fluweelzachte textuur en net dat beetje extra smaak.

Bloemkoolsoep met crunchy topping

Door de soep daarna te toppen met dille, feta en amandelen, maak je het helemaal af. Een lekkere crunch voor extra structuur, maar ook extra veel smaakbeleving.

Bloemkoolsoep met peer en feta

Bloemkoolsoep met peer en feta

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (circa 700 gram)
  • 2 conference peren
  • 2 takjes verse dille
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 1 el feta kaas
  • 1 liter water
  • zwarte peper
  • topping:
  • 1 el grofgehakte amandelen
  • 1 el verkruimelde feta kaas
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamico azijn (ik gebruikte vijgen-dadel balsamico van foodelicious)
  • 1 takje dille

Benodigdheden

  • grote pan
  • staafmixer

Instructies

  1. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
  2. Breng het water aan de kook en voeg de bloemkool toe. Schil intussen de peren en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd in blokjes van circa 3 x 3 cm en voeg deze toe aan het water, samen met het bouillonblokje en de verse dille. Laat circa 10 minuten koken. Voeg aan het einde 1 el feta toe.
  3. Bereid intussen de topping voor door de gehakte amandelen, fetakaas, olijfolie en fijngesneden dille te mengen.
  4. Pureer de soep tot een glad geheel. Serveer de soep in een kom en garneer met de topping. Maak af met enkele druppels balsamicoazijn.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *