Boerenkool salade met Parmezaanse kaas en pita croutons
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In 10 minuutjes heb je deze superlekkere boerenkool salade op tafel staan. In de VS wordt 'kale' zoals het daar wordt genoemd al jarenlang gehypet. Het zou een superfood zijn. Een voedingssoort met heel veel voedzame eigenschappen. Boerenkool heeft bijvoorbeeld veel vitamine C. Lucky us, in Nederland groeit boerenkool als... eh... kool ;-). Onze opa's en oma's waren dus eigenlijk al heel hip met hun boerenkool stamppotjes.
Boerenkool in een salade
Boerenkool is echter ook rauw erg lekker. Knapperig met een licht bittertje. In deze salade hebben we dat heel fijn gecombineerd met zoete rozijntjes, romige, hartige Parmezaanse kaas en croutons van pitabrood. Vergeet ook niet de heerlijke walnoten die ook al fijn brain food zijn! Ook dit recept van de budget challenge is trouwens weer helemaal budget proof! Koop een lekker grote zak boerenkool en je bent al een heel eind. De rozijnen en walnoten die je over hebt bewaar je luchtdicht. Zo kun je ze gebruiken in andere gerechten. Bovendien kun je voor de pita croutons ook best pita broodjes gebruiken die wat droog zijn omdat ze bijvoorbeeld al een paar dagen liggen.
Zo maak je onze budgetproof boerenkool salade met Parmezaanse kaas en pita croutons:
Boerenkool salade met Parmezaanse kaas en pita croutons
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram gewassen en gesneden boerenkool
- 50 gram rozijnen
- 40 gram walnoten
- 30 gram Parmezaanse kaas snippers
- 2 pitabroodjes
- vinagrette:
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 tl (frambozen)azijn
Benodigdheden
- bakplaat voor de oven of koekenpan
Instructies
- We maken eerst de croutons. Deze kun je maken in de oven of in de koekenpan. In de koekenpan worden ze net wat knapperiger doordat je een scheutje olie gebruikt. Snijd de pitabroodjes in 8 punten per broodje. In de oven bak je de punten 6 minuten op een oven die voorverwarmd is op 220 C. In de pan giet je een scheutje olie en bak je de puntjes aan beide kanten bruin.
- Maak de vinagrette door de azijn en de olie te mengen.
- Meng de boerenkool met de vinagrette in een grote kom. Meng vervolgens de kaas, walnoten en rozijnen er doorheen.
- Serveer de salade met de pita croutons er bovenop.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 552 | Calorieën uit vetten 254 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 47% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 29% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 10g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeh, lekker!