Witte bonen stoofpotje met worst, spinazie en tomaat

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Witte bonen stoofpotje met worst, spinazie en tomaat

Winter en stoofpotjes zijn een match made in heaven! Helemaal als het lekker simpel is, maar toch heel veel smaak heeft. Voor dit heerlijke winterse stoofpotje heb je niet zo veel nodig: Italiaanse witte bonen (cannellini bonen) uit blik, tomatenblokjes uit pak of blik, spinazie, kruiden en worstjes. Je kunt worst gebruiken die je zelf lekker vindt. Runderchipolata worsten, kip worsten, vega worst of varkensworst. De worst zorgt voor wat hartigs in het gerecht en maakt het meteen tot een bakje comfort food. Dat terwijl je meteen ook lekker wat vitamines en eiwitten binnenkrijgt.

Eenpansgerecht

Extra fijn: het is een eenpansgerecht. Simpel in het maken én in de afwas. Wat wil je nog meer ;-)? Als je trouwens nog meer lekkere gerechten met witte bonen zoekt. Dit gerecht met witte bonen, snijbonen, zalm en ei of wat dacht je van deze limabonen salade?

Ps. Dit is weer een fijn gerecht in de budgetchallenge!

Ingrediënten

  • 2 blikken
  • cannellini bonen
  • 1 blik
  • tomatenblokjes
  • (400 gram)
  • 200 gram
  • spinazie
  • 1 pakje
  • (runder)worsten
  • 1/2 tl
  • gedroogde tijm
  • 1/4 tl
  • venkelzaad
  • scheutje olie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • diepe koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de worsten hierin gaar en haal ze uit de pan. Leg ze even apart.
  2. Voeg de spinazie toe en bak deze totdat de spinazie is geslonken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe, samen met de tijm en venkelzaad. Laat enkele minuten op laag vuur stoven.
  3. Snijd intussen de worsten in plakjes.
  4. Roer de plakjes worst door de bonen en breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *