Boerenkool salade met Parmezaanse kaas en pita croutons

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Boerenkool salade met Parmezaanse kaas en pita croutons

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In 10 minuutjes heb je deze superlekkere boerenkool salade op tafel staan. In de VS wordt 'kale' zoals het daar wordt genoemd al jarenlang gehypet. Het zou een superfood zijn. Een voedingssoort met heel veel voedzame eigenschappen. Boerenkool heeft bijvoorbeeld veel vitamine C. Lucky us, in Nederland groeit boerenkool als... eh... kool ;-). Onze opa's en oma's waren dus eigenlijk al heel hip met hun boerenkool stamppotjes.

Boerenkool in een salade

Boerenkool is echter ook rauw erg lekker. Knapperig met een licht bittertje. In deze salade hebben we dat heel fijn gecombineerd met zoete rozijntjes, romige, hartige Parmezaanse kaas en croutons van pitabrood. Vergeet ook niet de heerlijke walnoten die ook al fijn brain food zijn! Ook dit recept van de budget challenge is trouwens weer helemaal budget proof! Koop een lekker grote zak boerenkool en je bent al een heel eind. De rozijnen en walnoten die je over hebt bewaar je luchtdicht. Zo kun je ze gebruiken in andere gerechten. Bovendien kun je voor de pita croutons ook best pita broodjes gebruiken die wat droog zijn omdat ze bijvoorbeeld al een paar dagen liggen.

Zo maak je onze budgetproof boerenkool salade met Parmezaanse kaas en pita croutons:

Ingrediënten

  • 500 gram
  • gewassen en gesneden boerenkool
  • 50 gram
  • rozijnen
  • 40 gram
  • walnoten
  • 30 gram Parmezaanse kaas snippers
  • 2
  • pitabroodjes
  • vinagrette:
  • 2 el
  • extra vergine olijfolie
  • 2 tl
  • (frambozen)azijn

Benodigdheden

  • bakplaat voor de oven of koekenpan

Instructies

  1. We maken eerst de croutons. Deze kun je maken in de oven of in de koekenpan. In de koekenpan worden ze net wat knapperiger doordat je een scheutje olie gebruikt. Snijd de pitabroodjes in 8 punten per broodje. In de oven bak je de punten 6 minuten op een oven die voorverwarmd is op 220 C. In de pan giet je een scheutje olie en bak je de puntjes aan beide kanten bruin.
  2. Maak de vinagrette door de azijn en de olie te mengen.
  3. Meng de boerenkool met de vinagrette in een grote kom. Meng vervolgens de kaas, walnoten en rozijnen er doorheen.
  4. Serveer de salade met de pita croutons er bovenop.
Naar een recept van Budget bytes
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Boerenkool salade met Parmezaanse kaas en pita croutons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *