Broodje pulled salmon
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
De IKEA gids is weer uit. Nu we gaan verhuizen vind ik het heerlijk om dan woon inspiratie op te doen op Pinterest én bijvoorbeeld in de IKEA catalogus. Inspiratie voor mijn toekomstige keuken en voor de rest van het huis. Gelukkig hebben we een heel goed beeld wat we willen, maar het is fijn om dat met zulk soort bronnen nog extra te fine-tunen. Zo twijfelen we nog een beetje over waar we precies kleur gaan toevoegen, omdat het geheel vrij industrieel en clean wordt. De badkamer krijgt in ieder geval lekker wat kleur en over de woonkeuken zijn we nog aan het nadenken. Wordt het een tegeltjes achterwand of een wand in mintgroen bijvoorbeeld. Ik heb dan ook een leuke primeur: achter de schermen ben ik bezig met een nieuw blog, naast myfoodblog.nl. Ik ga een blog starten over interieur design. Binnenkort meer én natuurlijk de onthulling! Oja, en hoe ik eigenlijk op IKEA kwam, daar komt dit recept voor pulled salmon vandaan. Super simpel en erg lekker!
Broodje pulled salmon
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 broodjes (Italiaanse bol of kaiserbroodje bijvoorbeeld)
- 275 gram warmgerookte zalm
- 2 el barbecuesaus
- 1 el verse bieslook (fijngesnipperd)
- 50 gram rucola
- voor de rode kool:
- 1 rode kool
- 200 ml azijn
- 200 ml water
- 3 el bruine suiker
- 5 hele peperkorrels
- 2 laurierbladeren
Benodigdheden
- pan voor de rode kool
Instructies
- Was de rode kool en snijd in dunne reepjes.
- Meng in een pan azijn, suiker, peper, laurier en water en breng dit op laag vuur aan de kook. Voeg de rode kool toe en kook circa 15 minuten op laag vuur mee. Ik vind het zelf lekker als het wel het frisse van de azijn en kruiden heeft, maar nog wel bite heeft! Wil je de rode kool echt zacht? Kook dan nog langer door.
- Met je handen trek je de zalmmoten uit elkaar. Leg het in een bakje en voeg barbecuesaus en bieslook toe. Meng het geheel goed door.
- Snijd de broodjes open. Verdeel rucola op de onderste helft en leg hier het zalm mengsel op. Maak af met rode kool. Waarschijnlijk heb je rode kool over. Deze kun je gewoon in de vriezer bewaren in een bakje en een andere keer eten!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 454 | Calorieën uit vetten 78 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 9% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wauw dit lijkt me heerlijk!! Grappig dat dit ook via de Ikea komt ;-)
Heel veel succes met je andere blog, ben heel benieuwd!
Liefs, Merel
http://www.healthywanderlust.nl
Ziet er erg lekker uit, ga het aankomend weekend zeker weten proberen!
Lijkt mij heel erg lekker! Pulled Pork maken wij geregeld, maar dit wil ik ook zeker eens proberen!
Grappig hoor: gisteren in de IKEA-gids gelezen en nu al hier.
Ik ga het maken, maar dan wel met de zalm van ‘t Smallert (die roken het waar je bij staat, dus verser kan bijna niet).
Zojuist dit broodje gegeten bij Ikea.
Helaas…., niet te **eten, zo slecht!
Heeft met zalm echt helemaal niks te maken!