Broodpudding met blauwe bessen en speculaas
- Door Judith Pagrach
- Belgisch, Brits, Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
'Bread and butter pudding' of 'broodpudding' is ooit bedacht om de restjes oud brood (en melk en eieren) op te maken. Tegenwoordig is het nog steeds een populair dessert, niet alleen om de restjes op te maken. De broodpudding bestaat normaliter uit sneetjes wit brood, een mengsel van ei, melk en room, suiker, kaneel en rozijnen.
Vandaag de dag zijn er veel variaties mogelijk, bijvoorbeeld waar de rozijnen eerst zijn geweld in rum bijvoorbeeld of met sinaasappel en chocolade. Je kunt er ook voor kiezen om brioche, croissantjes of een andere broodsoort te nemen. Ik wilde mijn 'bread and butter pudding' een extra winterse twist geven en deed dat met speculaas en blauwe bessen. Je kunt er ook nog extra speculaaskruiden aan toevoegen voor een nog meer Sinterklaas gevoel :-). Overigens zijn blauwe bessen uit de vriezer perfect geschikt voor deze broodpudding.
Als dessert is deze speculaas broodpudding heerlijk, maar wat dacht je ervan om het als ontbijt te eten als alternatief voor wentelteefjes :-)?
Broodpudding met blauwe bessen en speculaas
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1/2 wit brood zonder korstjes
- 3 eieren geklutst
- 250 ml halfvolle melk
- 200 ml verse slagroom
- 3 el kristalsuiker
- 50 gram blauwe bessen
- 4 speculaasjes
- roomboter op kamertemperatuur
Benodigdheden
- ovenschaal (10 x 20 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Meng de eieren met de slagroom, melk en suiker.
- Besmeer de sneetjes brood aan een kant met boter. Snijd de boterhammen diagonaal door zodat je allemaal driehoekjes hebt. Leg deze in de ingevette onveschaal, met de beboterde kant naar boven.
- Giet het eiermengsel hier overheen.
- Strooi de blauwe bessen hier overheen en verkruimel de speculaasjes grof. Strooi ook deze over de 'bread and butter pudding' heen. Bak 20 minuten op 180 C.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 566 | Calorieën uit vetten 293 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 33g, Waarvan | 51% | |
Verzadigde vetzuren 18g | 92% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ongelooflijk lekker en zo simpel te maken.
Mijn nieuwjaarsgasten vonden het Waauw.
Nochthans had ik er als fervent Engeland toerist
eerlijk gezegd nog nooit van gehoord.
Bedankt voor dit geweldige recept.
Wat leuk om te horen Bjorn, dankjewel voor je bericht!