Decadente wentelteefjes van brioche

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Decadente wentelteefjes van brioche

Met deze decadente wentelteefjes maak je indruk op je gasten. Perfect als speciaal ontbijt of bij de brunch, bijvoorbeeld de kerstbrunch. Het is een decadent gerecht, maar is heel gemakkelijk en snel te maken! Door als basis brioche brood te gebruiken in plaats van gewoon brood, is het een bijzonder gerecht. Daarnaast gebruiken we vanillestokjes voor een extra smaak boost! Als fruit kun je gebruiken wat je maar lekker vindt. Zelf vind ik aardbeien er erg lekker bij en ze zien er ook nog eens mooi uit. Heb jij een kerstbrunch gepland staan en weet je al wat je er gaat serveren? Laat het weten in de comments!

Ingrediënten

  • 5 sneetjes
  • brioche brood
  • 2
  • eieren
  • 125 ml
  • halfvolle melk
  • 1/2 tl
  • kaneel
  • 1
  • vanillestokje
  • 1 el
  • bruine suiker
  • 12
  • aardbeien
  • blokje
  • roomboter

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. garde
  3. grote platte, diepe schaal (ik gebruikte een ovenschaal)

Instructies

  1. Breek de eieren boven de platte schaal en klop ze met de garde los.
  2. Giet de melk erbij en meng met de eieren tot een licht geheel.
  3. Leg de sneetjes brood in de schaal en strooi er kaneel en suiker overheen.
  4. Keer ze na enkele seconden om zodat de aan beide kanten nat zijn. Laat ze niet te lang weken, want dan worden ze zompig. Ik vind het zelf lekker als je ze een paar seconden laat weken aan elke kant zodat ze een beetje knapperig worden.
  5. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter.
  6. Bak de wentelteefjes aan beide kanten enkele minuten.
  7. Verdeel de wentelteefjes over twee borden en stapel ze op elk van de borden in een torentje. Maak af met de aardbeien en extra kaneel!
0 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *