Caesar salad

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De Caesar salade is een echte klassieker uit de Italiaans-Amerikaanse keuken. Een kok van Italiaanse afkomst vond hem uit en sinds die tijd is deze salade in een groot deel van de wereld bekend. Een Caesar salade bestaat uit een bed van sla, croutons, de signature dressing en vaak eieren en kip. Ik maakte hem iets gezonder dan je vaak ziet door de kip niet te frituren, maar te grillen. Ook maakte ik de coutons heel gemakkelijk in de oven. Op deze manier worden ze ook heerlijk knapperig en hoef je ze niet te frituren of bakken. Voor mij is de Caesar salade een heerlijke zomer salade die doet denken aan vakantie. Wat is jouw ultieme zomer salade?

Caesar salad

Caesar salad

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de kip:
  • 6 kipfilethaasjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • voor de dressing:
  • 4 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 3 ansjovis filets
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 1 tl witte wijn azijn
  • snuf zwarte peper
  • overige ingrediënten:
  • 1 krop sla (bij voorkeur Romaine)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 bruine boterham
  • optioneel: extra Parmezaanse kaas (geschaafd)

Benodigdheden

  • staafmixer of blender
  • koekenpan
  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 250 C.
  2. Kruid de kip in met paprikapoeder, oregano, peper, zout en een beetje olie.
  3. Plaats de koekenpan op hoog vuur en bak de kip goudbruin en gaar.
  4. Snijd de korsten van het brood en snijd de rest van de boterham in kleine blokjes. Leg deze blokjes op de bakplaat en bak ze in circa 3 minuten knapperig.
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten te combineren en te pureren tot een gladde dressing.
  6. Was de sla en verdeel over de borden. Snijd de eieren in kwarten en leg deze op de borden.
  7. Verdeel de kip over de borden, gevolgd door de croutons.
  8. Maak af met de dressing en eventueel wat geschaafde Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *