Chili chica chili chicken (#bbqheroes)

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - Een van de fijne dingen aan lekker weer is de mogelijkheid om buiten te eten en dan vooral om de barbecueën! Ik associeer de barbecue altijd met lange, gezellige zomeravonden met vrienden of met familie. Voor mij draait de barbecue niet om grote hoeveelheden vlees, maar juist de smaken helemaal 'on fleek' krijgen. Dat kan met vlees, maar dat kan ook met vis en juist ook met groente. Je zult mij dan ook niet snel een kant-en-klaar pakket zien kopen, voor mij is onderdeel van de BBQ en onderdeel van het plezier juist om alles zelf in te kruiden en op smaak te brengen. Hier in huize J & J is de barbecue dan ook altijd teamwork en zijn we samen de BBQ Heroes. Jerôme is sowieso de grillmaster. Als ex-padvinder vindt 'ie het sowieso leuk om het vuurtje aan te maken ;-). Overigens ben ik daarin geen uitzondering, want onderzoek door Heinz laat zien dat slechts 5% van de dames zelf achter de BBQ staat! Samen bedenken we wat we gaan eten en hoe dat dan moet smaken. We proberen daarbij altijd met nieuwe ideeën te komen. Op Myfoodblog.nl vind je veel gerechten van over de hele wereld en ook in het barbecueën proberen we dat terug te laten komen. Wat we bijvoorbeeld bij Mexicaanse gerechten van de barbecue lekker vinden is de Hot Chilli Ketchup. Ook andere Heinz sauzen kun je goed combineren bij je BBQ gerechten, zo gaat de Yellow Mustard perfect samen met hot dogs, Curry met bijvoorbeeld kip en zijn Tomato Ketchup en Barbecue Classic crowdpleasers die met vrijwel alles samengaan.

Tips van Jerôme voor de bereiding op de (houtskool)BBQ:

  • Leg tussen de kolen zoete aardappels in alufolie en laat ze zo poffen
  • Schroei eerst het vlees dicht op hoog vuur en verplaats het daarna naar een gedeelte van de BBQ met minder hitte (bijvoorbeeld de zijkant)
  • Houd hier rekening mee met het plaatsen van de kolen: plaats aan één kant veel kolen en aan de andere kant minder

Tips van Judith voor de smaakcombinaties van de BBQ:

  • Kruid zelf je vlees en vis in. Dat is niet moeilijk en zo bepaal je hoe het zelf smaakt én is het waarschijnlijk minder zout.
  • Vergeet niet je groente in te kruiden. Dat kan met bijvoorbeeld olijfolie, oregano, tijm, peper en zout.
  • Experimenteer!

Zoals je op de foto ziet hadden we tijdens deze barbecue met vrienden veel lol als BBQ Hero & Chili Chica. En ik zou geen Chili Chica BBQ Hero zijn als ik niet een recept met jullie zou delen wat je heel makkelijk op de BBQ maakt én wat je eet met mijn favoriet van Heinz: Hot Chili ketchup.

Chili chica chili chicken (#bbqheroes)

Chili chica chili chicken (#bbqheroes)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 stukken kipfilet
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 1/8 tl chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • rasp van 1 limoen
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • deegroller
  • plasticfolie
  • BBQ (of grillpan)

Instructies

  1. Meng de yoghurt, paprikapoeder, chilivlokken en limoenrasp.
  2. Pers de knoflooktenen uit en meng deze er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Een truc waardoor je kip sneller en egaler gaar is: pak plasticfolie en leg de kip erop. Dek af met plasticfolie en sla met een deegroller op de kip zodat deze platter wordt. Deze stap is niet verplicht, maar maakt het barbecueën wel makkelijker zo!
  4. Leg de kip in een plastic bak en verdeel de marinade er overheen. Laat dit minstens een half uur marineren. Intussen kun je mooi je BBQ aansteken!
  5. Haal de kip vervolgens uit de marinade en bak op de BBQ gaar. Check of de kip gaar is door de grootste kipfilet doormidden te snijden.
Wij zijn dan ook heel benieuwd: wie is bij jullie thuis de BBQ Hero? Deel het op social media met de hashtag #bbqheroes Advertorial - i.s.m. Heinz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *