Chili sin carne (chili con carne zonder vlees)
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Dit is echt een superlekker en makkelijk gerecht. Juist de verschillende kruiden geven het de smaak en het fijne is dat je kruiden echt superlang goed kunt houden. De kruiden die hier in gaan zijn kruiden die in veel Mexicaanse, maar bijvoorbeeld ook Midden-Oosterse recepten worden gebruikt, dus ik beloof je dat je ze echt op kunt maken!
Al eerder maakten we een chili con carne, vandaag gaan we voor een chili sin carne. oftewel een chili zonder vlees. Sterker nog, dit gerecht is ook geschikt voor vegans (als je de door mij genoemde suggestie: sour cream weglaat). Ik vind het zelf zo leuk om dit gerecht met tortilla chips te eten. Gewoon lekker scheppen en dippen!
Chili sin carne (chili con carne zonder vlees)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram tomatenblokjes
- 300 gram passata di pomodoro
- 150 gram maïs uit blik
- 3 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
- 2 trostomaten (in kleine blokjes gesneden)
- 1 witte ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 1 blik kidneybonen (a 400 gram)
- 1 chili peper (in kleine stukjes gesneden)
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemalen komijnzaad
- 1/2 limoen
- zwarte peper
- snuf zout
- olijfolie
- voor erbij: guacamole sour cream en tortilla chips
Benodigdheden
- pan met een zware bodem (bijvoorbeeld een gietijzeren pan)
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
- Fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg de tomaat, rode peper, paprika en alle kruiden toe en bak enkele minuten. Voeg dan de tomatenblokjes uit het pak toe gevolgd door de kidneybonen en de passata en draai het vuur laag.
- Laat circa 15 minuten op staan of totdat de saus dik is en roer dan de maiskorrels er doorheen. Pers de limoen uit boven de pan en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer met tortilla chips, guacamole en sour cream.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 314 | Calorieën uit vetten 28 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 3g, Waarvan | 5% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ben dol op chili, dit ziet er ook erg lekker uit! :)