Chocoladeijs met een vleugje sinaasappel
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 10 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Een paar maanden geleden ontdekten we het allerlekkerste ijstentje ooit. In Alicante, Spanje. Een tiental smaken, maar de smaken die ze hadden waren heerlijk. Puur, niet te zoet en een perfecte textuur. Een van onze favorieten was hun (vegan) sinaasappel chocoladeijs. Een volle, pure chocoladesmaak voor de liefhebbers van pure chocolade. Afgemaakt met een vleugje sinaasappel.
Met de ijsmachine
Datzelfde lekkere ijs wilde ik natuurlijk thuis ook eens proberen te maken. Alicante is nou eenmaal niet om de hoek ;-). Ik denk dat dit ijs aardig in de buurt komt. Je ziet: je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Daarnaast kun je het beste een ijsmachine gebruiken. Dit zorgt voor een perfecte romige textuur, zonder ijskristallen. Van Magimix kreeg ik hun Gelato Expert, dus die gebruikte ik voor het sinaasappel chocoladeijs.
Chocolade met sinaasappel
Houd je niet van deze combinatie? Dan kun je de sinaasappeleest achterwege laten en de sap vervangen door water. Je kunt ook een andere combinatie maken. Framboos en chocolade is bijvoorbeeld ook echt goud samen! Ik heb het recept ook met sinaasappelextract geprobeerd i.p.v. sinaasappelsap, maar dan vind ik de sinaasappel te overheersend worden. Juist in deze combinatie is het perfect in balans.
Alle ijsrecepten
Serveer in een hoorntje of een mooi kommetje. Maak eventueel af met extra zest en/of chocoladesaus voor de ultieme traktatie! Wil je nog meer lekker ijs maken? Neem vooral een kijkje op de pagina met alle ijsrecepten!
Chocoladeijs met een vleugje sinaasappel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 475 ml water
- 50 ml vers sinaasappelsap
- 200 gram kristalsuiker
- 75 gram cacaopoeder
- Zest van 1 biologische sinaasappel
Benodigdheden
- ijsmachine (ik gebruikte de Magimix Gelato Expert)
- steelpan
- garde
Instructies
- Meng in de steelpan de cacao, suiker, water en sinaasappelsap.
- Zet op laag vuur en roer goed door totdat de suiker helemaal is opgelost.
- Schenk het nu over in bijvoorbeeld een grote maatbeker en laat deze afkoelen. Roer de sinaasappeleest er doorheen. Zet vervolgens minimaal 20 minuten in de koelkast om goed koud te laten worden.
- Koel intussen je ijsmachine voor zodat deze zometeen goed koud is. Dit is belangrijk als je wil dat je ijs goed opstijft.
- Giet het mengsel in je ijsmachine en zet op de 'schepijs' stand. Laat de machine 20-30 minuten draaien, totdat het mooi massief ijs is.
- Schep het ijs in een diepvriesbak of serveer direct.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 97 | Calorieën uit vetten 8 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen