Citroen cheesecake mousse

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Romig, luchtig, fris, dat is onze citroen cheesecake mousse. Een heerlijk dessert voor zomeravonden met de frisse smaak van citroen en luchtige slagroom. Voor de bodem kun je de koekjes kiezen die je zelf lekker vindt. Zelf vond ik ginger nuts heel goed passen bij de citroen. Maar je kunt ook kiezen voor Oreo koekjes, speculaasjes of gewone biscuitjes. Net wat je zelf lekker vindt!

No bake

Naast de lekker frisse smaak, is er nog een reden waarom dit een heel fijn zomer dessert is: je hoeft er de oven niet voor aan te zetten. Het is namelijk een no-bake dessert, dus het enige wat je nodig hebt, is een koelkast en een magnetron (of pannetje op het fornuis).

Citroen cheesecake mousse: een zomers dessert

Bij ons viel dit zomerse desssert in ieder geval goed in de smaak! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het weten als je de citroen cheesecake mousse ook hebt geprobeerd?

Citroen cheesecake mousse

Citroen cheesecake mousse

  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • bodem:
  • 75 gram koekjes (ik gebruikte Ginger Nuts)
  • 3 el water
  • vulling:
  • 175 ml slagroom
  • 175 gram roomkaas
  • 2 el lemon curd
  • 2 el verse citroensap
  • 1 el poedersuiker
  • 2 blaadjes gelatine

Benodigdheden

  • handmixer, keukenmachine of garde
  • 4 glazen potjes

Instructies

  1. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of met een deegroller.
  2. Meng in een kom met het water en verdeel het mengsel over de 4 potjes. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet ze in de vriezer tot je ze gaat gebruiken.
  3. Week de gelatine 5 minuten in een kom koud water.
  4. In een grote kom klop je de roomkaas los. Voeg de poedersuiker en lemon curd hier aan toe en zet apart.
  5. Met een harde, handmixer of keukenmachine klop je de slagroom totdat deze stijf is.
  6. Doe de citroensap in een magentronbestendig kommetje en verwarm gedurende 1 minuut.
  7. Wring de gelatine blaadjes uit en klop met een garde de gelatine door de verwarmde citroensap. Giet dit bij het roomkaas mengsel.
  8. Met een spatel, spatel je nu voorzichtig de slagroom door het andere mengsel.
  9. Haal de potjes uit de vriezer en verdeel de citroen cheesecake mousse over de 4 potjes. Laat het geheel minstens een uur opstijven.
  10. Serveer eventueel met slagroom en vers fruit.
citroen cheesecake in een potje Naar een recept van Cooking Classy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *