Citroen cheesecake mousse
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Romig, luchtig, fris, dat is onze citroen cheesecake mousse. Een heerlijk dessert voor zomeravonden met de frisse smaak van citroen en luchtige slagroom. Voor de bodem kun je de koekjes kiezen die je zelf lekker vindt. Zelf vond ik ginger nuts heel goed passen bij de citroen. Maar je kunt ook kiezen voor Oreo koekjes, speculaasjes of gewone biscuitjes. Net wat je zelf lekker vindt!
No bake
Naast de lekker frisse smaak, is er nog een reden waarom dit een heel fijn zomer dessert is: je hoeft er de oven niet voor aan te zetten. Het is namelijk een no-bake dessert, dus het enige wat je nodig hebt, is een koelkast en een magnetron (of pannetje op het fornuis).
Citroen cheesecake mousse: een zomers dessert
Bij ons viel dit zomerse desssert in ieder geval goed in de smaak! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het weten als je de citroen cheesecake mousse ook hebt geprobeerd?
Citroen cheesecake mousse
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- bodem:
- 75 gram koekjes (ik gebruikte Ginger Nuts)
- 3 el water
- vulling:
- 175 ml slagroom
- 175 gram roomkaas
- 2 el lemon curd
- 2 el verse citroensap
- 1 el poedersuiker
- 2 blaadjes gelatine
Benodigdheden
- handmixer, keukenmachine of garde
- 4 glazen potjes
Instructies
- Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of met een deegroller.
- Meng in een kom met het water en verdeel het mengsel over de 4 potjes. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet ze in de vriezer tot je ze gaat gebruiken.
- Week de gelatine 5 minuten in een kom koud water.
- In een grote kom klop je de roomkaas los. Voeg de poedersuiker en lemon curd hier aan toe en zet apart.
- Met een harde, handmixer of keukenmachine klop je de slagroom totdat deze stijf is.
- Doe de citroensap in een magentronbestendig kommetje en verwarm gedurende 1 minuut.
- Wring de gelatine blaadjes uit en klop met een garde de gelatine door de verwarmde citroensap. Giet dit bij het roomkaas mengsel.
- Met een spatel, spatel je nu voorzichtig de slagroom door het andere mengsel.
- Haal de potjes uit de vriezer en verdeel de citroen cheesecake mousse over de 4 potjes. Laat het geheel minstens een uur opstijven.
- Serveer eventueel met slagroom en vers fruit.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 298 | Calorieën uit vetten 194 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 63% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen