Citroenkip spiesjes met tomatensalade

  • voor 2 personen
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een lekker gerecht voor zomerse avonden. De kipspiesjes zijn uiteraard lekker om te maken op de BBQ, maar je kunt ze ook gewoon in een koekenpan maken. Citroen en rozemarijn gaan altijd goed samen, zo ook in dit recept. Overigens geldt dat hoe langer je de kip marineert, hoe lekkerder het wordt. Om dus nog meer tijd te besparen en een nog lekkerder gerecht te creeeren, kun je er dus ook voor kiezen om het de avond van tevoren al te marineren en de kip in de koelkast te bewaren tot de volgende avond. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de kip afbakken en de tomatensalade maken.

Citroenkip spiesjes met tomatensalade

Citroenkip spiesjes met tomatensalade

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • snufje zout
  • 3 grote tomaten
  • 3 takjes platte peterselie
  • scheutje balsamicoazijn

Benodigdheden

  1. 6 satéprikkers (geweekt in water)

Instructies

  1. Doe de kipblokjes in een schaal die je af kunt sluiten
  2. Breek de takken rozemarijn en leg deze tussen de kipblokjes. Pers de knoflook uit en meng deze, samen met het citroensap door de kip heen. Breng op smaak met wat zout.
  3. Sluit de schaal af en zet een kwartier in de koelkast.
  4. Snijd intussen de tomaat in plakjes. Leg de plakjes tomaat op een schaal en verdeel de peterselie er overheen. Maak af met een scheutje balsamicoazijn.
  5. Zet een pan op hoog vuur en giet er wat olie in (olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie bijvoorbeeld).
  6. Bak de kipspiesjes goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *