Coquille op een bedje van erwten (luxe voorgerecht)
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn delicate stukjes schelpdier met een wat vlezige smaak. Het is echt een typisch luxe ingrediënt wat je daarom nogal eens met kerst op tafel ziet. Op zich is het niet moeilijk om een coquille klaar te maken. Het belangrijkste is echter dat je ze niet te lang gaart, want dan worden ze zo taai als schoenzolen. En dat willen we natuurlijk niet hebben ;-).
Coquilles op Aziatische wijze
Voor dit kerst voorgerecht maakte ik de coquilles klaar op een soort Aziatische wijze en plaatste deze vervolgens op een bedje van erwt. Een beetje fusion, want die erwtenpuree is weer typisch Brits. Een heerlijk delicaat gerecht om je kerstdiner dit jaar mee te beginnen! De puree kun je goed van te voren voorbereiden. A la minute, hoef je enkel de coquilles kort te bakken. Erbij drink je bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc. Cheers & Happy Holidays!
Coquille op een bedje van erwten (luxe voorgerecht)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 8 coquilles (Sint Jacobsschelpen - ontdooid uit het vriesvak)
- 1 rode ui
- 1 el sojasaus
- 1 tl azijn
- 200 gram tuinerwten (uit het vriesvak)
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 bouillonblokje1 takje
- scheutje olie om in te bakken
- optioneel: cress of kiemen ter garnering
Benodigdheden
- staafmixer
- koekenpan
- steelpan
Instructies
- Zorg ervoor dat de coquilles goed ontdooid zijn als je ze uit de vriezer gebruikt.
- Snijd de ui fijn. Marineer de coquilles in ui, sojasaus en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.
- Voeg de erwten toe en kook 4 minuten.
- Giet de erwten af en voeg de extra vergine olijfolie en de muntblaadjes toe.
- Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
- Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet een beetje olie in de pan en bak de coquilles circa 4 minuten (2 minuten aan iedere kant).
- Plaat een beetje erwtenpuree op het bord en plaats daar 2 coquilles op. Maak af met kiemen of cress en enkele druppels extra vergine olijfolie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 132 | Calorieën uit vetten 45 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 8% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen