Courgetti met pesto, aardbeien en rookvlees

  • Voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Courgetti met pesto, aardbeien en rookvlees

Courgetti maken stond al zo lang op mijn lijstje, maart het kwam er niet van. Excuses had ik ook niet, want sinds Sinterklaas heb ik een mooie Japanse mandoline, dus sliertjes maken is een koud kunstje. Ik denk dat ik aan het wachten was op inspiratie voor het ideale recept ;-). Ik moet zeggen dat deze cobimatie zo op het eerste oog wat gek lijkt, maar.... het smaakt echt heel lekker! Het vlees en de pesto zorgen voor het zout, de aardbeien voor het zoet, de balsamicoazijn voor het zuurtje. Al met al, perfect in balans. En over balans gesproken, dit recept is ook nog eens heerlijk licht en bikiniproof!

Ingrediënten

  • 2
  • courgettes
  • 8 plakjes
  • licht gezouten runderrookvlees
  • 12
  • aardbeien
  • 6 takjes
  • basilicum
  • 1 el
  • pijnboompitten
  • 1 el
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 el
  • extra vergine olijfolie
  • 2 el
  • balsamicoazijn

Benodigdheden

  1. blender, staafmixer of hakmolen
  2. mandoline of spirelli (optioneel)

Instructies

  1. Maak de pesto door de knoflook, basilicum, olijfolie, pijnboompitten en kaas te pureren.
  2. Was de courgettes goed en maak dunne slierten met de mandoline, spirelli óf met een scherp mes.
  3. Verdeel de courgetteslierten over 2 borden.
  4. Snijd de rookvleesplakjes in stukjes en verdeel deze over de courgette.
  5. Was de aardbeien en halveer ze en verdeel ook deze over de borden.
  6. Maak af met de pesto en balsamicoazijn.
5 people want to make it
2 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *