Do Chua salade van Anthony Bourdain
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Een recept van Anthony Bourdain ter nagedachtenis aan de vorige week overleden chef.
Als je de shows van Anthony Bourdain weleens hebt gezien weet je dat hij ging voor echte smaken en eten met echte mensen. Soms bizar eten, zoals kogelvis (dodelijk wanneer niet goed klaargemaakt) en gefermenteerde haai. Meestal was het streetfood eten. Of het nou met een local is of met de president van de VS. Zo lepelde hij met Barack Obama noodles en bier weg in Vietnam. Ik denk dat zijn echtheid en oprechtheid hem zo geliefd maakten bij het grote publiek. De o zo fijne combinatie van reizen en eten. Shows die hij maakte zijn No reservations en Parts Unknown. Parts Unknown is nog op Netflix te zien. Netflix kondigde aan de licentie te hebben verlengd en dat betekent dat je langer van Parts Unknown kunt genieten op Netflix.
Inmiddels is Anthony Bourdain er niet meer. Als eerbetoon aan hem, vond ik het een goed idee om een recept van hem te maken. Met die kenmerkende échte smaken. Ik ging voor een Vietnamese salade: Do Chua. Deze kun je zo eten of als onderdeel van de banh mi (Vietnamees broodje). Deze zoetzure, knapperige salade doet het perfect op het broodje en dus besloten wij er een simpele banh mi van te maken. Zelf zegt hij over de do chua: gebruik goede ingrediënten, dus geen harde munt of gele koriander. Noted!
Het is een salade die heel simpel te maken is, met slechts een paar ingrediënten: daikon (ook wel rettich in het Nederlands), wortel, taugé, verse kruiden en een marinade. Vervolgens top je deze met een lekker gekookt eitje. Lekker licht en zomers!
Heb jij weleens de shows van Anthony Bourdain gezien? Had je een favoriete aflevering?
Do Chua salade van Anthony Bourdain
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 daikon (rettich)
- 300 gram wortel
- 100 gram taugé
- 25 gram verse koriander
- 25 gram verse munt
- 2 tl suiker (+ 2 el extra)
- 60 ml witte azijn
- 120 ml sherryazijn
- 180 ml heet water
- 1 el zout
- 4 hardgekookte eieren
Benodigdheden
- kookpan
- zeef
Instructies
- Snijd de wortel en daikon in lange linten. Meng in een kom met het zout en 2 tl suiker. Laat 30 minuten staan en giet het vocht af.
- Knijp de groenten droog met keukenpapier of een theedoek.
- Maak de kom schoon en meng met de rest van de suiker, azijn en water. Laat dit een uur staan.
- Spoel intussen de taugé af en kook 3 minuten. Spoel af met koud water.
- Je kunt nu verder gaan of je kunt het geheel in een schone kom gieten en 3 weken in de koelkast bewaren.
- Ga je nu verder met de salade?
- Giet dan het vocht af (laat een klein beetje vocht in de salade) en meng de taugé, koriander en munt er doorheen. Maak af met ei.
- Breng eventueel op smaak met sriracha saus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 135 | Calorieën uit vetten 41 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 7% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er lekker uit!