Eenpans macaroni met broccoli en kip
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Het blijft een hit, de eenpansgerechten. Ten minste, hoewel ik houd van uitgebreid koken op z'n tijd, vind ik doordeweeks vaak een makkelijke maaltijd het beste. Zo'n lekker gerecht waarbij je niet te veel tijd kwijt bent, niet te veel rommel hebt, lekker veel voedingsstoffen binnen krijgt en wat uiteraard lekker is. Want daar doen we geen concessies aan! Jerôme wil altijd heel graag macaroni eten. Iets wat ik altijd vrij bijzonder vind, want hij houdt niet van kaas en het eerste waar ik aan denk bij macaroni is 'Mac and cheese', macaroni met kaassaus dus. Deze macaroni kookte ik in bouillon met kip en broccoli. Ik ging voor volkoren macaroni, zoals ik eigenlijk bijna altijd wel voor volkoren pasta ga. Het is net iets steviger dan witte pasta, maar je hebt er wel veel langer een verzadigd gevoel van.
Eenpans macaroni met broccoli en kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- 175 gram volkoren macaroni
- 1 grote brocoli (in kleine roosjes gesneden - de stronk heb je niet nodig voor dit recept)
- 250 ml kokend water
- 1 bouillonblokje
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl honing
- 1 tl grove mosterd
- 1 takje basilicum (+ extra ter garnering)
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- zwarte peper naar smaak
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- diepe hapjespan of koekenpan
Instructies
- Marineer de kip met honing, mosterd, tijm en zwarte peper.
- Giet de olie in de pan en voeg de kip toe, inclusief de marinade.
- Bak de kip goudbruin en voeg de broccoli roosjes toe.
- Voeg vervolgens de macaroni en een bouillonblokje toe, gevolgd door kokend water.
- Kook de macaroni op een hoog vuur gaar in het aantal minuten wat aangegeven staat op de verpakking (bij mij 11 minuten).
- Snijd de basilcium in grove stukken en meng er doorheen.
- Draai het vuur uit en roer er Parmezaanse kaas doorheen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 587 | Calorieën uit vetten 215 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 38% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 37% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen