Eenpans macaroni met broccoli en kip

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het blijft een hit, de eenpansgerechten. Ten minste, hoewel ik houd van uitgebreid koken op z'n tijd, vind ik doordeweeks vaak een makkelijke maaltijd het beste. Zo'n lekker gerecht waarbij je niet te veel tijd kwijt bent, niet te veel rommel hebt, lekker veel voedingsstoffen binnen krijgt en wat uiteraard lekker is. Want daar doen we geen concessies aan! Jerôme wil altijd heel graag macaroni eten. Iets wat ik altijd vrij bijzonder vind, want hij houdt niet van kaas en het eerste waar ik aan denk bij macaroni is 'Mac and cheese', macaroni met kaassaus dus. Deze macaroni kookte ik in bouillon met kip en broccoli. Ik ging voor volkoren macaroni, zoals ik eigenlijk bijna altijd wel voor volkoren pasta ga. Het is net iets steviger dan witte pasta, maar je hebt er wel veel langer een verzadigd gevoel van.

Eenpans macaroni met broccoli en kip

Eenpans macaroni met broccoli en kip

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 175 gram volkoren macaroni
  • 1 grote brocoli (in kleine roosjes gesneden - de stronk heb je niet nodig voor dit recept)
  • 250 ml kokend water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl honing
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 takje basilicum (+ extra ter garnering)
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • zwarte peper naar smaak
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • diepe hapjespan of koekenpan

Instructies

  1. Marineer de kip met honing, mosterd, tijm en zwarte peper.
  2. Giet de olie in de pan en voeg de kip toe, inclusief de marinade.
  3. Bak de kip goudbruin en voeg de broccoli roosjes toe.
  4. Voeg vervolgens de macaroni en een bouillonblokje toe, gevolgd door kokend water.
  5. Kook de macaroni op een hoog vuur gaar in het aantal minuten wat aangegeven staat op de verpakking (bij mij 11 minuten).
  6. Snijd de basilcium in grove stukken en meng er doorheen.
  7. Draai het vuur uit en roer er Parmezaanse kaas doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *