Engelse crumpets met jam en boter
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 10 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Gesponsord - Al heel lang stonden ze op mijn lijstje: crumpets. Overgens niet te verwarren met Engelse muffins. Waar een Engelse muffin een soort broodje is, is de crumpet een dikke pannenkoek vol luchtbubbels. Je maakt de crumpets met gist én baksoda.
Engelse crumpets zijn even wat werk om te maken, maar dan heb je ook wat. Deze mooie dikke pannenkoeken zitten vol kleine gaatjes en zijn dan ook superluchtig. Een heerlijk ontbijt met een lik roomboter en HERO Original jam zwarte kersen. Zo'n Engels ontbijt als een crumpet, schreeuwt om een lekkere jam en gaat dan ook heel goed samen met HERO Original jam zwarte kersen. Zelf vind ik de combinatie van de luchtige pannenkoek, de gezouten boter en de friszoete jam een heerlijk begin van de dag!
Engelse crumpets met jam en boter
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 350 gram witte tarwebloem
- 2 zakjes gist
- ½ tl baksoda
- 1 tl kristalsuiker
- 275 ml warme halfvolle melk
- 275 ml warm water
- snufje keukenzout
- olijfolie om de ringen in te vetten
- als topping:
- gezouten roomboter
- HERO Original jam zwarte kersen
Benodigdheden
- 3 serveerringen van gelijke grootte (diameter circa 7 cm)
- Koekenpan met antiaanbaklaag
- Pollepel
- Garde
Instructies
- Meng de gist, zout en de bloem in een grote kom.
- Los de suiker op in de melk en voeg de melk toe aan de bloem. Giet ook 100 ml van het water bij de bloem en roer met een pollepel tot een egaal beslag.
- Leg een theedoek op de kom en wacht een half uur, totdat het beslag is verdriedubbeld.
- Meng de baksoda met overgebleven water en giet bij het beslag. Je zult zien dat het nu ineens inzakt.
- Met een garde sla je het opnieuw tot een egaal beslag. Klop het niet te lang, want dan verlies je de lucht.
- Dek opnieuw af met een theedoek en wacht weer een half uur.
- Vet intussen je serveerringen en de pan goed in met olie.
- Zet de pan op middelhoog vuur en leg de serveerringen in de pan. Vul de serveerringen voor 2/3 met het beslag. Als het begint te bubbelen, keer je de crumpets (in de ring!) om. Herhaal tot het beslag op is.
- Serveer de crumpets met boter en HERO Original jam zwarte kersen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 155 | Calorieën uit vetten 17 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen