Fatteh
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Fatteh blijft toch een van mijn all time favourites. Dit gerecht wordt in het hele Midden-Oosten gemaakt en kent talloze variaties. Ik heb er een hoop geproefd, maar voor mij blijft deze ultieme ‘classic’ toch het lekkerste.
Fatteh
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram volle yoghurt
- 300 gram gehakt
- 300 gram kipfilet
- 1 Libanees brood
- 1 blikje kikkererwten (a 400 gram)
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblad
- 1 tl komijn
- sambal naar smaak
- zwarte peper naar smaak
- snuf zout
- 2 el tahin
- 3 el maïzena
- 2 teentjes knoflook
- enkele takjes platte peterselie
Benodigdheden
- ovenschaal
- steelpan
- keukenpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Doe de kipfilet in een pan met kokend water, een kaneelstokje en laurierblad en laat deze hierin garen. Bak ondertussen het gehakt rul en zet deze apart.
- Doe de kikkererwten in een kom en breng deze op smaak met komijn, zout, peper en sambal (pittigheid naar wens), doe hier nog een eetlepel tahin bij en meng goed.
- Verdeel de kikkererwten nu in een ovenschaal en zorg dat ze de bodem zo veel mogelijk bedekken. Doe hier het gehakt overheen.
- Als de kipfilet gaar is, kun je deze nu in reepjes uit elkaar trekken en/of snijden en doe je deze laag nu in de schaal over het gehakt heen.
- Rooster nu het Libanese brood, dit kun je onder een grill doen maar het lekkerst is in een laagje zonnebloem olie in een pan bakken of frituren. Als deze bruin en krokant is haal je het er uit en laat je het uitlekken op een keukenpapiertje.
- Ondertussen zet je een steelpannetje op het vuur met de yoghurt, 2 eetlepels tahin, de geperste knoflook en 3 eetlepels maïzena. Blijf dit nu roeren tot het begint de koken, en haal het dan van het vuur af. Het inmiddels afgekoelde brood kun je verkruimelen en als laagje over de kipfilet strooien.
- Tot slot giet je het yoghurt mengsel over de laagjes in de ovenschaal heen. Zet de ovenschaal nu een kwartiertje in de oven op 160-180 graden. Als je de ovenschaal uit de oven haalt, kun je voor het serveren deze nog garneren met peterselie en eventueel wat paprikapoeder en gemalen komijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 804 | Calorieën uit vetten 257 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 44% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 45% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Mmmm, super lekker dit:) vanavond gegeten en zeker voor herhaling vatbaar. Peterselie vervangen door koriander omdat ik dat in huis had. Dank je wel.
Heerlijk,een blijvertje!