Feestdagen: ginger nuts
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Brits
- voor 10 personen
Ginger nuts zijn koekjes die in Groot-Brittannië en voormalig Britse koloniën veel worden gegeten. Het lijkt een beetje op speculaas, maar dan met minder specerijen en een prominentere gembersmaak, alhoewel de samenstelling erg kan verschillen. Het hele jaar door worden ze gegeten, maar door de kruidige smaak zijn ze erg geschikt voor de wintermaanden. Ik wilde eigenlijk stemgember en golden syrup kopen om ze te maken, maar toen barstte ineens dé storm los en zat ik middenin een hagelbui met hagelstenen zo groot als golfballen (ongeveer ;-)). Ik dook dus maar de voorraadkast in en vond prima vervangers: gewone keukenstroop en gemberpoeder.
Feestdagen: ginger nuts
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 50 g boter
- 50 g keukenstroop
- 30 g bruine basterdsuiker
- 170 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl gemberpoeder
- mespuntje zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Smelt in de magnetron voorzichtig de boter, stroop en suiker. Doe dit elke keer maximaal 1 minuut en roer daarna door totdat de boter compleet gesmolten is.
- Roer nu de gemberpoeder, bakmeel en zout door het mengsel heen en kneed kort met je handen totdat het een deeg vormt. Het blijft een beetje een bros deeg.
- Maak je handen nat en verdeel het deeg in 10 stukken. Rol hier balletjes van die je vervolgens platdrukt. Leg ze op bakpapier op een bakplaat en zorg ervoor dat je tussen de koekjes wat ruimte overhoudt, omdat ze nog wat uit zullen lopen.
- Bak 15 - 18 minuten, totdat de koekjes goudbruin zijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 123 | Calorieën uit vetten 38 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 7% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 13% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
[…] neigde erg naar de Ginger Nuts, heerlijke gemberkoekjes die ik vroeger bij mijn opa en oma in Engeland vaak at en die nog altijd […]
de ginger nuts zitten in de oven. Ik had wat moeite met het deeg. Bleef te kruimelig.
Heb voorzichtig wat water toegevoegd. Dat gaf stevigheid en toen konden de koekjes worden gevormd.
Ben niet ontevreden tot nog toe. De smaak zal door de ingrediënten, waaraan citroenschaafsel is toegevoegd ongetwijfeld heel lekker. Blijf dit recept vaker maken en dan worden de koekjes vanzelf steeds beter.
Goed om te horen :-)!