Five spices kip met zoete aardappel en kikkererwten
- Door Judith Pagrach
- Caribisch, Chinees
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Wist je dat zoete aardappels heel erg gezond zijn? Ze bevatten onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen (dáár danken ze hun mooie oranje kleurtje aan). Afgezien van dat het gezond is, vind ik zoete aardappels ook gewoon erg lekker: gepoft, gebakken of in een lekkere salade. Deze combinatie is helemaal goed: het zoete van de aardappel en de honing, het friszure van de limoen en het scherpe van de five spices (met name de szechuanpeper zorgt hiervoor). Wees overigens niet té gul met de five spices, het heeft een vrij krachtige smaak die al snel té veel kan worden. In deze hoeveelheden is het echter perfect!
Een heerlijke, snelle, voedzame en gezonde maaltijd en bovendien een feestje is voor je smaakpapillen.
Five spices kip met zoete aardappel en kikkererwten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 el honing
- 5 el arachideolie
- 1 tl sojasaus
- 1/2 tl five spices poeder
- 3 zoete aardappels (geschild)
- 1 blik a 400 gram kikkererwten
- 3 bosuien
- 2 takjes koriander
- 1 limoen
- 1/4 tl chilipoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderzaad
- snufje zeezout
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de kip in blokjes. Meng in een kommetje de five spices, honing, arachideolie en sojasaus en giet deze over de kip heen. Laat dit minstens 20 minuten intrekken.
- Maak intussen de dressing door de bosuien in dunne ringen te snijden en deze samen met de uitgeperste limoen en de koriander in een klein kommetje te combineren. Laat dit even apart staan zodat de smaken in kunnen trekken.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes. Zet een pan met kokend water op en kook hier de zoete aardappel 5 minuten in.
- Zet nu een wok op hoog vuur. Giet hier wat olie in en doe de zoete aardappel er samen met chilipoeder, komijnpoeder, zout en korianderzaad bij totdat deze mooi is gebakken. Doe ook de kikkererwten erbij (zonder het vocht uit het blik). En bak nog zo'n 1 minuut mee.
- Bak nu de kip goudbruin en combineer met de zoete aardappel en kikkererwten. Serveer met de limoen-bosuidressing erbij.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 769 | Calorieën uit vetten 266 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 46% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 27% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 10g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen