Flammkuchen plaattaart

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen ik de plaattaart van Nombelina zag, werd ik op een goed idee gebracht: waarom geen 'flammkuchen' maken van bladerdeeg? Een 'flammkucken' is heerlijk, maar ja, daar zit wel eventjes wat werk in. Met deze 'cheat's versie' met bladerdeeg ben je wel erg snel klaar. De zurige smaak van de crème fraîche met de zwarte peper geeft het die authentieke smaak. Ik ging voor een lekkere vega variant, maar voor de echte 'flammkuchen' feel kun je er ook nog spekjes op gooien. Zo waan je je eventjes echt op wintersport.

Flammkuchen plaattaart

Flammkuchen plaattaart

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 paprika
  • 2 rode uien
  • 125 gram crème fraîche
  • 25 gram geraspte oude kaas
  • flinke snuf grofgemalen zwarte peper

Benodigdheden

  1. grote rechthoekige bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Leg de bladerdeegvellen op de bakplaat met de naden over elkaar heen.
  3. Bestrijk het bladerdeeg met crème fraîche. Laat hierbij zo'n 1cm van de rand vrij.
  4. Strooi hier flink wat zwarte peper overheen en bedek met rode ui en paprika. Tot slot een klein beetje oude kaas eroverheen en bak hem vervolgens in 20 minuten goudbruin.
Serveer met een groene salade.

2 reacties op “Flammkuchen plaattaart

  • Annebelle

    Dit wil ik echt nog een keer eten! Ik heb nog geen bladerdeeg gespot hier in de Zweedse supermarkt, volgende keer maar even goed zoeken.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Annebelle, ja echt een aanrader hoor, je kunt ook eindeloos variëren met de toppings :-).
      Ik hoop dat je in Zweden ook bladerdeeg kunt vinden :-D.
      Groetjes,
      Judith

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *