Flammkuchen plaattaart
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Toen ik de plaattaart van Nombelina zag, werd ik op een goed idee gebracht: waarom geen 'flammkuchen' maken van bladerdeeg? Een 'flammkucken' is heerlijk, maar ja, daar zit wel eventjes wat werk in. Met deze 'cheat's versie' met bladerdeeg ben je wel erg snel klaar. De zurige smaak van de crème fraîche met de zwarte peper geeft het die authentieke smaak. Ik ging voor een lekkere vega variant, maar voor de echte 'flammkuchen' feel kun je er ook nog spekjes op gooien. Zo waan je je eventjes echt op wintersport.
Flammkuchen plaattaart
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg
- 1 paprika
- 2 rode uien
- 125 gram crème fraîche
- 25 gram geraspte oude kaas
- flinke snuf grofgemalen zwarte peper
Benodigdheden
- grote rechthoekige bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Leg de bladerdeegvellen op de bakplaat met de naden over elkaar heen.
- Bestrijk het bladerdeeg met crème fraîche. Laat hierbij zo'n 1cm van de rand vrij.
- Strooi hier flink wat zwarte peper overheen en bedek met rode ui en paprika. Tot slot een klein beetje oude kaas eroverheen en bak hem vervolgens in 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 952 | Calorieën uit vetten 590 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 66g, Waarvan | 102% | |
Verzadigde vetzuren 22g | 111% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 32g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit wil ik echt nog een keer eten! Ik heb nog geen bladerdeeg gespot hier in de Zweedse supermarkt, volgende keer maar even goed zoeken.
Hi Annebelle, ja echt een aanrader hoor, je kunt ook eindeloos variëren met de toppings :-).
Ik hoop dat je in Zweden ook bladerdeeg kunt vinden :-D.
Groetjes,
Judith