Flatbread met avocadospread en kalkoen
- voor 4 personen
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Heb je toevallig nog gedroogde cranberry's over van de kerst? Perfect! Die kun je namelijk heel goed gebruiken in dit recept. Toen we op 24Kitchen cranberry-rozemarijn flatbreads voorbij zagen komen, wisten we: dit willen we ook maken! Jerome ging aan de slag en maakte deze heerlijke flatbreads. Door het gebruik van yoghurt zijn ze heerlijk zacht. De cranberry's maken ze lichtzoet, wat supergoed samen gaat met de kalkoen en de avocado-basilicumspread!
Je kunt dit als lunch eten of als avondeten met bijvoorbeeld een salade.
Flatbread met avocadospread en kalkoen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 takje rozemarijn (grofgehakt)
- 300 gram witte tarwebloem
- 250 ml volle yoghurt
- 1/4 tl bakpoeder
- 30 gram gedroogde cranberry's
- snufje zout
- scheutje olijfolie
- 12 plakjes kalkoenfilet
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 5 basilicumblaadjes
- 2 grote tomaten
Benodigdheden
- keukenmachine (optioneel)
- blender of staafmixer
Instructies
- Meng in een keukenmachine of in een kom de yoghurt, bloem, bakpoeder, cranberry's, rozemarijn en een snufje zout tot een deeg.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Snijd er 6 stukken van.
- Zet een koekepan op hoog vuur en gier hier een scheutje olijfolie in. Bak de flatbreads mooi goudbruin door ze regelmatig om te keren. Doe telkens als je nieuwe flatbreads gaat bakken, opnieuw olie in de pan, zodat ze niet aanbranden.
- Wanneer ze gaar zijn, laat je ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Intussen maak je de avocadospread door in de blender of staamixer de stukken avocado, samen met een teentje knoflook, de basilicum, 2 el olijfolie en een snufje zout te pureren tot een mooie gladde saus.
- Bestrijk hiermee de flatbreads en beleg met kalkoen.
- Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg deze bovenop de kalkoen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 505 | Calorieën uit vetten 139 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 18% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen