Frisse aardbeientaartjes

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Yum... frisse aardbeien op deze romige taartjes! Te lekker gewoon. Wij maakte ze als verjaardagstaartjes. Hartstikke leuk om iedereen zijn eigen taartje te kunnen geven. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om één grote taart te maken en lekker te delen.

Frisse aardbeientaartjes

Frisse aardbeientaartjes

  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Bodem:
  • 175 gram bloem
  • 70 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 tl kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 el koud water
  • Custard:
  • 6 eidooiers
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 vanillepeulen
  • 25 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 200 gram verse aardbeien

Benodigdheden

  1. keukenmachine (optioneel)
  2. 8 ingevette taartvormpjes of een taartvorm met een diameter van 23 cm
  3. bakbonen of droge witte rijst

Instructies

  1. Om het deeg te maken meng je alle ingrediënten voor de bodem kort in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, meng het dan met je vingertoppen tot een deeg.
  2. Maak een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en zet het 20 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 C.
  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  5. Bestuif je werkblad met bloem en rol de stukken deeg dun uit tot een cirkel. Leg het stuk deeg in de taartvorm, druk goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg hier een vel bakpapier op gevolgd door de bakbonen.
  6. Bak de vormpjes 10 minuten op deze manier. Haal het bakpapier met de bonen uit de vormpjes en bak nog 5 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een draadrek totdat je ze gaat vullen.
  7. Maak intussen de custard door de vanillepeulen uit te schrapen en te mengen met de eidooiers, suiker en bloem. Giet het mengsel in een pan en zet de pan op middelhoog vuur. Voeg na enkele minuten beetje bij beetje de melk toe en roer telkens goed door met een garde. Roer niet té hard, dan krijg je luchtbellen.
  8. Verdeel de custard over de taartjes en laat ze een uur opstijven in de koelkast. Decoreer met de aardbeien.

Een reactie op “Frisse aardbeientaartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *