Frisse aardbeientaartjes
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 8 personen
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Yum... frisse aardbeien op deze romige taartjes! Te lekker gewoon. Wij maakte ze als verjaardagstaartjes. Hartstikke leuk om iedereen zijn eigen taartje te kunnen geven. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om één grote taart te maken en lekker te delen.
Frisse aardbeientaartjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
voor 8 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Bodem:
- 175 gram bloem
- 70 gram roomboter
- 1 ei
- 1 tl kristalsuiker
- snufje zout
- 1 el koud water
- Custard:
- 6 eidooiers
- 100 gram kristalsuiker
- 2 vanillepeulen
- 25 gram bloem
- 250 ml melk
- 200 gram verse aardbeien
Benodigdheden
- keukenmachine (optioneel)
- 8 ingevette taartvormpjes of een taartvorm met een diameter van 23 cm
- bakbonen of droge witte rijst
Instructies
- Om het deeg te maken meng je alle ingrediënten voor de bodem kort in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, meng het dan met je vingertoppen tot een deeg.
- Maak een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en zet het 20 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol de stukken deeg dun uit tot een cirkel. Leg het stuk deeg in de taartvorm, druk goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg hier een vel bakpapier op gevolgd door de bakbonen.
- Bak de vormpjes 10 minuten op deze manier. Haal het bakpapier met de bonen uit de vormpjes en bak nog 5 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een draadrek totdat je ze gaat vullen.
- Maak intussen de custard door de vanillepeulen uit te schrapen en te mengen met de eidooiers, suiker en bloem. Giet het mengsel in een pan en zet de pan op middelhoog vuur. Voeg na enkele minuten beetje bij beetje de melk toe en roer telkens goed door met een garde. Roer niet té hard, dan krijg je luchtbellen.
- Verdeel de custard over de taartjes en laat ze een uur opstijven in de koelkast. Decoreer met de aardbeien.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 276 | Calorieën uit vetten 106 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 31% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dat ziet er goed uit! Heerlijk die combinatie, vooral als de aardbeien dan lekker zoet zijn